Kreće jedinstvena kadetska košarkaška liga u kojoj sudjeluju Vrijednosnice i Marsonia

Ovoga vikenda s natjecanjem kreće Jedinstvena kadetska košarkaška liga Hrvatske za koju je nastup izborilo 10 klubova, a među njima Slavoniju i Baranju predstavljaju Marsonia i Vrijednosnice Osijek koje su iskoristile pozivnicu saveza te su se kroz kvalifikacijski turnir probili do ovog natjecanja. Kadeti Marsonije bili su najbolji na regiji istok te će momčad Igora Kovačevića u subotu, 15. siječnja od 17 sati u dvorani Vijuš u 1. kolu ugostiti Zadar koji je prvak regije jug i koji je među favoritima za naslov prvaka u ovoj ligi. Za kadete Marsonije ovo je odlična prilika za stjecanjem iskustva kao i sam njihov razvoj.

Oglas

Odmah nakon kadeta Marsonije u 19 sati igraju i seniori istog kluba koji će u 1. kolu u nastavku prvenstva Druge lige – istok igrati protiv Vinkovaca. Brođani imaju veliku želju uzvratiti Vinkovčanima za poraz od 1 razlike u prvom dijelu prvenstva. Momčad Igora Kovačevića nalazi se na vodećoj poziciji, međutim, Đakovo i Belišće nisu odigrali sve utakmice, dok će oba kluba u nastavku sezone gostovati na Vijušu. Stoga se u Marsoniji nadaju da bi mogli osvojiti 1. mjesto u Drugoj ligi – istok te se kroz kvalifikacije domoći Prve lige koja je drugi rang natjecanja.

Oglas

Košarke će ovaj vikend biti još i to u nedjelju, 16. siječnja. Naime, košarkašice Broda na Savi od 17 sati u dvorani Vijuš dočekuju Trešnjevku iz Zagreba koji je do sada prvenstvu zabilježila 9 pobjeda i ima 2 poraza baš kao i drugoplasirani Plamen iz Požege i vodeći Medveščak koji je trebao u redovnom kolu Premijer lige igrati protiv Brođanki. Naime, zbog covida Medveščak je odgodio utakmicu te je umjesto njih uskočila Trešnjevka koja će protiv Broda na Savi odigrati prijateljsku utakmicu. Ona će dobro doći treneru Draženu Rimarčuku koji će moći u jakoj provjeri vidjeti koliko mogu dvije nove Amerikanke Shanice Johnson i Ashanti Thomas za koje se očekuje da će osjetno podići razinu igre Broda na Savi.