Kreće borba za olimpijsko zlato u rukometu

Olimpijske igre samo što nisu počele, a na njima ćemo među pregršt zanimljivih sportova gledati i rukomet. Nažalost, ove Olimpijske igre će proteći bez Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji, a sasvim sigurno nam je u sjećanju još uvijek svježe ispadanje muške reprezentacije u kvalifikacijskoj skupini s Francuskom, Portugalom i Tunisom. Unatoč tome, istinski ljubitelji ovog sporta svejedno će moći uživati u ukupno čak 76 utakmica u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Turniri startaju 24. srpnja

Rukomet će na Olimpijskim igrama krenuti u subotu, 24. srpnja utakmicama u muškoj kategoriji. One će se igrati praktički cijeli dan, točnije, program će krenuti oko 9 sati ujutro i završiti oko 23 sata po našem vremenu. Identični scenarij je i sa ženskim rukometom koji kreće dan kasnije. Naizmjenično će se igrati utakmice u muškoj i ženskoj konkurenciji gdje ćemo jedan dan imati samo muške, a drugi samo ženske utakmice. Naposljetku, 7. kolovoza ćemo saznati dobitnike medalja u muškoj konkurenciji, a dan kasnije u ženskoj.

Danci brane zlato

Danska je aktualni svjetski i olimpijski prvak pa će tako na ovim Igrama braniti zlato osvojeno prije pet godina u Rio de Janeiru. To će im odličje pokušati oduzeti netko od 11 drugih reprezentacija, ali većina kladionica vjeruje kako će Danska još jednom uspjeti doći do najviše stepenice pobjedničkog postolja, prenosi top-kladionica.com. Točnije, stručnjaci su još jednom postavili Dansku kao glavnog favorita za zlato, a hoće li ona još jednom opravdati očekivanja mnogih, ostaje nam vidjeti. Sasvim sigurno će joj na njenom putu do obrane zlata stajati vrlo teški izazovi među kojima su europski prvaci Španjolci, Francuzi, Norvežani, Šveđani ili Nijemci. Uz to, tu su i uvijek neugodne reprezentacije poput Portugala, Brazila i Argentine koje su već nebrojeno puta pokazale da mogu iznenaditi svakoga. Zanimljivo je da je Hrvatska u novijoj rukometnoj povijesti izgubila strašno bitne utakmice upravo protiv Brazila i Argentine, dok je Portugal u spomenutim kvalifikacijama za Olimpijske igre bio upravo ispred naših reprezentativaca.

Ruskinje u novom ruhu po obranu naslova

Na posljednjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, Rusija je došla do zlata te će u Tokiju braniti to odličje. Međutim, zbog doping afere, ruski će sportaši na ovim i idućim Igrama morati igrati pod imenom “neutralnih sportaša” te neće moći zapravo braniti boje svoje reprezentacije. To sasvim sigurno neće utjecati na njihove predstave, a ako ništa drugo, trebalo bi im dati dodatni motiv. Rukometašicama Rusije najviše će definitivno prijetiti Norveška koja je još jednom glavni favorit za pobjedu na natjecanju. Norvežanke su aktualne europske prvakinje, a nakon neuspjeha na zadnjih Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu, željne su još jednog dokazivanja. Uz njih, kladionica je među glavne favoritkinje svrstala uvijek jaku i neugodnu Francusku koja također cilja sami vrh i zlato. Francuskinje trenutnu ne drže niti jedno prvo mjesto jer aktualne svjetske prvakinje su Nizozemke pa tako možemo očekivati ogromnu dozu motivacije s njihove strane. Ne treba zaboraviti niti reprezentacije poput baš te Nizozemske, Crne Gore ili Mađarske koje definitivno imaju potencijala dogurati jako daleko na natjecanju.

Foto FB Equipes de France de Handball