Košarkašice Plamen Požege će od 10. do 12. rujna nastupiti na jakom Međunarodnom turniru u Pragu

POŽEGA / PRAG – U nedjelju 05. rujna u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc odigrana je prijateljska utakmica između ŽKK Plamen Požega i ŽKK Brod na Savi (Slavonski Brod).

Pobjeda je na kraju pripala domaćim igračicama, a oba kluba su imala puno izostanaka u ovom pripremnom ogledu koji je bio dobra provjera požeškim košarkašicama i njihovom treneru Vladimiru Englmanu pred jaki turnir u Pragu.

U petak, 10. rujna počinje Central Bohemia Cup 2021., trodnevni međunarodni košarkaški turnir u Pragu na koji su pozvane i košarkašice ŽKK Plamen Požega.

Odmjeravanje snaga sa jakim europskim klubovima kao što su Slovan iz Bratislave, Slavija iz Praga i Gottingen iz Njemačke bit će odličan test za predstojeću sezonu Premijer lige  i WABA ligu.

U Sportskoj dvorani “Tomislav Pirc” će se 25. i 26. rujna održati tradicionalni 25. Košarkaški turnir “Zlatna dolina 2021” u organizaciji Ženskog košarkaškog kluba “Plamen Požega”, a koji će također biti dobra priprema pred početak natjecateljske sezone 2021./2022.

Plamene u 1. kolu WABA lige u srijedu, 29. rujna gostuju kod RMU Banovići (Bosna i Hercegovina) dok će u 2. kolu u Požegi, 06. ugostiti beogradski Partizan 1953 (06. listopada).

U 1. kolu Premijer lige ŽKK Plamen Požega gostuje kod Šibenika (02. 10.), a u 2. kolu kod ŽKK Brod na Savi (09. 10.). Prvu domaću utakmicu u novoj sezoni Premijer lige Požežanke će odigrati 16. 10. kada će u SD Tomislav Pirc ugostiti KAŽL (Split). 

U sezoni 2021./2022. liga ima 12 klubova : KK Akademija Žana Lelas, KK FSV, ŽKK Brod na Savi, ŽKK Medveščak, KK Mursa, ŽKK Plamen Požega, ŽKK Pula, ŽKK Ragusa, ŽKK Split, ŽKK Šibenik, KK Trešnjevka 2009 i ŽKK Zagreb.

Premijer ženska liga vraća se na stari način natjecanja, odnosno igra se jedinstvena liga po dvostrukom bod sustavu. Nakon toga prve četiri ekipe igraju doigravanje – poluzavršnicu i završnicu.

Posljednje utakmice regularnog dijela, tj. 22. kola predviđene su za 02. travnja 2022. dok je početak doigravanja planiran za 20. travnja 2022.

Izvor PŠS