Košarkašice Broda na Savi spremaju se za novu sezonu Premijer lige

Cijelo ljeto košarkašice Broda na Savi bile su aktivne, dok im je službeni početak rada krenuo prošlog tjedna. Prvenstvo im počinje krajem rujna tako da ima dovoljno vremena za pripremu nove ekipe koja je složena za novu sezonu. Pred Brođankama je još jedna sezona u Premijer ligi, a osim u igrčkom dijelu, velika promjena je i na klupi budući je trener Dražen Rimarčuk svoje mjesto prepustio Borisu Viragu. Naravno da je cilj i u novoj sezoni osigurati premijerligaški ostanak.

Oglas

Iza košarkašica Broda na Savi je najuspješnija sezona u Premijer ligi u kojoj su među 12 klubova osvojile 8. mjesto s učinkom od 8 pobjeda i 14 poraza. Uoči nove sezone nekoliko je značajnih promjena u klubu kako u igračkom dijelu, a tako i u trenerskom. Iz kluba je nakon 8 godina otišao Dražen Rimarčuk koji je prešao u Marsoniju voditi juniore, kadete i pretkadete. Njega je naslijedio Brođanin Boris Virag koji je posljednje 2 godine u klubu vodio škole košarke u: Garčinu, Podvinju i Mihanoviću. Virag je 2015 godine vodio prvu ekipu Broda na Savi u prvoj sezoni Premijer lige, dok su tada igrale: Ana Alar, danas Vuković, Marina Akšamović, danas Ćurković, pa Helena Pračuk, Iva Šarić, Mihaela Lazić i ostale. Tada se s 3 pobjede ostalo u ligi, dok je osim u Brodu na Savi Virag još radio u zagrebačkoj Croatiji i u Gospiću.

Oglas

U igračkom dijelu iz Broda na Savi otišle su Jelena Zorić u Orlove iz Banja Luke, Klara Rimarčuk u KAŽL iz Splita, dok su Petra Šimunić i Magdalena Kavka zauzete s fakultetskim obavezama. Mlada Crnogorka Milica Vujačić vratila se u Podgoricu, dok je klub angažirao dvije nove Amerikanke. Uz njih u novoj sezoni nositeljice igre bit će Andrea Stanković, Lorena Fonović i kapetanica Edita Poljac.

Oglas

Amerikanke, organizator igre Shaniya Jones i centar LaMiracle Sims priključit će se ekipi 3. rujna, dok e u klub vratila Marija Fastić – Pajk koja će pomoći na pozicijama 4 i 5. Od mlađih igračica dobru minutažu imat će Fiona Princip i pogotovo Ana Ilakovac koja je također povratnica nakon teške ozljede zbog koje je propustila cijelu prošlu sezonu.

Na početku priprema radilo se na snazi te se trčalo do Poloja, a od 21. kolovoza košarkašice Broda na Savi ušle su u dvoranu. Prvenstvo im počinje krajem rujna što je nešto ranije od uobičajenog i zato vrijeme trener Boris Virag mora Amerikanke uigrati s novom ekipom. U ligi je 12 klubova, dok je umjesto Orke iz Zagreba koja je ispala iz natjecanja tu sada Zadar plus. Prvi i osnovni cilj Brođanki u novoj sezoni je uz razvijanje svojih mladih igračica pokušati izboriti ostanak u ligi.

S obzirom da je Boris Virag preuzeo prvu ekipu njegova želja je da Edita Poljac vodi škole košarke u: Garčinu, Podvinju i Mihanoviću u kojima je oko 70 polaznica. Klupska mlađa kategorija igračica do 13 godina trenutno se nalazi u kampu u Novalji na Otoku Pagu. Poznat je ždrijeb za novu sezonu koju košarkašice Broda na Savi u subotu, 30. rujna otvaraju s gostovanjem u Zagrebu kod Medveščaka. (Tekst i foto: Josip Šebalj)