Košarkašice Broda na Savi poražene od Lavova iz Brčkog

Košarkašice Broda na Savi nalaze se u trenažnom procesu uoči početka nove sezone u
Premijer ligi. Do 1. kola i gostovanja u Zagrebu kod Medveščaka ostalo je 9 dana, dok su
Brođanke do sada odigrale 3 prijateljske utakmice. Prvo je bila nešto lakša protiv Koprivnice koja je u 2. rangu natjecanja, a nakon toga dvije protiv BiH premijerligaša Lavova iz Brčkog.

Oglas

Za košarkašice Broda na Savi utakmica protiv Lavova iz Brčkog bila je posljednja uoči
početka nove sezone u Premijerligi. Podsjetimo da su Brođanke u prvom pripremnom susretu na domaćem parketu s 85:60 nadigrale Koprivnicu ekipu iz 2. ranga natjecanja, da bi nakon toga odigrale dvije jake provjere protiv Lavova. Ekipa iz Brčkog prošle sezone u Premijerligi BiH završila je na 3. mjestu, dok igraju i međunarodnu WABA ligu. U prvoj utakmici između Lavova i Broda na Savi u Brčkom bilo je 69:55 za BiH premijerligaša koji je s 54:45 slavio i u uzvratu na Vijušu.

Oglas

U ovim utakmicama trener Broda na Savi Boris Virag nije imao Andreu Stanković i Anu
Ilakovac, dok se uoči uzvratnog susreta protiv djevojaka iz Brčkog priključila nova igračica
Tamara Jovančević. Tu su i dvije Amerikanke tako da će se Brođanke i kroz prvenstvo
uigravati jer više do početka nove sezone neće imati kontrolnih utakmica.

Oglas

Prve dvije četvrtine ili prvo poluvrijeme bilo je prilično izjednačeno. Nakon prvih 10 minuta bilo je 14:13 za Brod na Savi, da bi se na veliki odmor otišlo s 24:21 u korist Lavova. Obje ekipe izmjenjivale su se u vodstvima, dok domaće, a niti gošće nisu imale prednost veću od 4 koša. Nešto bolje djevojke iz Brčkog odigrale su u 3. četvrtini u kojoj su napravile najveću prednost od 7 razlike koliko je bilo uoči posljednjih 10 minuta za 35:28. U posljednjoj dionici Brođanke su dvije minute prije kraja nakon oba pogođena slobodna bacanja koja je realizirala vrlo dobra Lamiracle Sims došle na samo 2 koša zaostatka na 42:44. Međutim, do kraja u preostalih 120 sekundi Lavice iz Brčkog rade seriju od 10:3 koševima: Mirele Halilović, Valentine Došić i pogotovo na kraju preko Tamare Šarenac za konačnu pobjedu nad Brodom na Savi s 54:45. U sastavu gošći je Mirela Halilović postigla 17, a Valentina Došić 15 koševa.

Kod Broda na Savi je američki centar Lamiracle Sims odigrala dobru utakmicu sa 14 koševa, dok je njena sunarodnjakinja Shanyija Jones bila vrlo suzdržana sa samo 2 poena, dok ih je u Brčkom ubacila 26. Još je kod Brođanki dvoznamenkasti broj poena i to 11 ubacila nova igračica Tamara Jovančević. Ona je rođena prije 25 godina u Novom Sadu i ima već međunarodnog iskustva jer joj je Hrvatska 4 država u kojoj će igrati. Naime, u prošloj sezoni bila je u Škotskoj u Caledoniji Gladiators iz Glasgowa, dok je za 17 godina igrala u Francuskoj i jednu sezonu u Češkoj. Za dolazak u Slavonski Brod preporučila ju je u prošloj sezoni najbolja igračica Broda na Savi Jelena Zorić budući su obje nekada zajedno igrale za Vršac.

Prema tome, košarkašice Broda na Savi imaju 9 dana kako bi se uigrale i pripremile za
početak novog prvenstva u Premijer ligi. Prvi protivnik im je u subotu 30. rujna Medveščak u Zagrebu nakon kojeg će 7. listopada na Vijušu u 2. kolu gostovati riječki FSV. (Tekst i foto: JOSIP ŠEBALJ)