Košarkaši Marsonije na domaćem terenu bolji od Podstrane

Nakon Omiša košarkaši Marsonije zabilježili su još jednu pobjedu u dvorani Vijuš protiv kluba iz Dalmacije. Sada je u 17. kolu Prve lige momčad Igora Kovačevića s 84:73 bila bolja od Podstrane. Ova 2 kluba nakon prošlogodišnjeg prvenstva kao prvaci svojih Drugih liga igrali su kvalifikacije u Virju u kojem je tada Mislav iz Podstrane bio uspješniji te se kao prvoplasirani plasirao u rang više. Brođani su morali malo pričekati te su se i oni na mala vrata našli u ovom natjecanju u kojem imaju bolje rezultate nego Podstrana.

Oglas

Još jednu kvalitetnu utakmicu odigrali su košarkaši Marsonije koji su u 17. kolu Prve lige na domaćem terenu s 84:73 pobijedili Podstranu. Bila je to utakmica starih poznanika iz ljetnih kvalifikacija u Virju u kojima je tadašnji Mislav iz Podstrane bio pobjednik među 5 klubova, dok je u Podravini tada doživio poraz od Brođana. U prvoj utakmici između ovih klubova u novom prvenstvu Prve lige u Dalmaciji je bilo 88:75 za Podstranu, dok momčad Igora Kovačevića u domaćem susretu jedino može žaliti što pobjeda nije bila veća od 13 razlike. Međutim, s obzirom na raspored i kvalitetu teško je za očekivati da će Marsonia i Podstrana na kraju prvenstva imati isti omjer pobjeda i poraza, a ukoliko se to i dogodi, onda će u prednosti biti momčad iz okolice Splita.

Oglas

Od početka pa do kraja utakmice košarkaši Marsonije bili su u vodstvu te je njihova pobjeda sasvim zaslužena. Domaći su utakmicu otvorili s 8:0, da bi nakon prve četvrtine bilo 23:18. Sve što je Podstrana uspjela bilo je približiti se u 12. minuti na 25:23, međutim, nakon toga Brođani u 3. minute rade seriju od 17:0 za 42:23 u 15. minuti. Tih 19 razlike su do poluvremena povećali na +21 za 52:31. U 3. periodu momčad Igora Kovačevića nije imala svježine jer je na parketu bilo samo 6 igrača, dakle samo 1 u rotaciji, dok nije bilo Franca Filipovića. To su gosti iskoristili te su smanjili na 62:50 koliko je bilo uoči posljednje četvrtine. U posljednjoj dionici košarkaši Marsonije sigurno su držali vodstvo, dok su tricom Tome Bulića u 38. minuti zaprijetili na 78:72, međutim, Brođani su preko Luke Špehara i Kemona Bassetta odgovorili na pravi način te su utakmicu odveli do pobjede s 84:73.

Oglas

U igri Marsonije osjetio se izostanak Franca Filipovića, dok je prvo ime bio Amerikanac Bassett s 24 koša i čak 16 skokova. Do njega je odličan bio Luka Špehar s 22 poena i 5 pogođenih trica iz 11 pokušaja. Novi double – double učinak zabilježio je snažni centar Josip Popić koji je uz 15 koševa dodao i 11 skokova, dok je Fran Jacović za 15 minuta ubacio 11 poena, ali je rano igru napustio zbog 5. osobne pogreške.

S ovom 6. pobjedom u prvenstvu košarkaši Marsonije učvrstili su se na 10. mjestu, dok upravo Podstrani i zagrebačkoj Mladosti bježe dvije pobjede. Gostujući trener Alen Koludrović nakon utakmice nije bio raspoložen za davanje izjava medijima, dok niti svojim igračima nije dozvolio da stanu pred novinare. Očito ih je jako pogodio poraz koji su zaslužili budući su cijelo vrijeme od početka do kraja bili u zaostatku. Oni su za Marsoniju prošlost, a budućnost je Samobor protiv kojeg Brođani ovog vikenda igraju na gostovanju. (Tekst i foto: JOSIP ŠEBALJ)