Košarka na OI u Tokiju: MOO objavio datume natjecanja

Pandemija koronavirusa odgodila je Olimpijske igre u Tokiju na točno godinu dana. Iako su Olimpijske igre trebale početi prekosutra, 24. srpnja, naša bi reprezentacija u ovim trenucima već bila u Japanu. Pod pretpostavkom, naravno, da je Kvalifikacijski turnir koji se trebao igrati u Splitu prošao onako kako smo priželjkivali.

No, iz trenutne realnosti se pobjeći ne može pa ćemo pogled uperiti u 2021. godinu. Naime, Međunarodni olimpijski odbor objavio je nove datume natjecanja u svim sportovima, pa tako i u košarci. Same Igre traju od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021., iako nogomet, softball i baseball počinju i ranije, a prva košarkaška događanja su turniri u 3×3 košarci. Naša muška 3×3 reprezentacija je stekla pravo nastupa na kvalifikacijama za OI koje će se održati od 26. do 30. svibnja 2021. u Grazu, stoga očekujemo pravu gužvu u publici i nadamo se putu #premasuncu, u Japan.

Klasični 5×5 košarkaški turnir počinje 25. srpnja 2021., a borba za najsjajnije odličje planirana je za posljednji dan Igara – 8. kolovoza, zajedno s ostalim, medijski najatraktivnijim završnicama – atletikom, odbojkom, rukometom, boksom…

Potpuni raspored događanja pogledajte OVDJE.

FOTO: fiba.basketball (detalj s OI Rio 2016)

Izvor: Hrvatski košarkaški savez