/U Koprivnici po bodove vrijedne Europe DANAS U 16,30 BIJELO PLAVI PROTIV BELUPA
0000017675_650_370_cut

U Koprivnici po bodove vrijedne Europe DANAS U 16,30 BIJELO PLAVI PROTIV BELUPA

Osječanima u raspletu borbe za Europu slijede dva uzastopna gostovanja. Prvo je ove nedjelje (16,30 sati) u Koprivnici gdje će Bijelo-plavi nastojati biti bolji od Slaven Belupa. Stručni stožer na čelu s Dinom Skenderom neće moći računati na sve igrače iz prethodnog ogleda s Dinamom jer Gutieri ima tri žuta kartona, a Bočkaj je ponovno izvan kombinacija, ovaj puta zbog ozljede. Upitno je hoće li moći nastupiti i Kleinheisler čije je trenutno stanje takvo da ga je vjerojatno mudrije i svrsishodnije sačuvati za ono što nas čeka nakon „Farmaceuta“. Naime, mađarski reprezentativac nije prošao pripreme i sada je u kontinuitetu odigranih utakmica osjetio „zatezanje“ mišića, pa je moguće da silom prilika preskoči dvoboj s Koprivničanima.

 

Sve linije moraju biti kompaktne

 

Bit će to zasigurno zahtjevnih 90 i nešto više minuta za Škorića i suigrače. Da bi se još jednom pobijedilo u Podravini, Osijek će morati ponoviti ono jesensko izdanje na istom stadionu kada smo slavili s 2:0. To znači da obrana i ovaj puta treba biti čvrsta i sigurna, vezni red rastrčan i kompaktan, pa i dominantan u odnosu na protivnički u kojem su iskusni igrači s puno prvoligaških utakmica. Dakako da se dosta očekuje i od napadača jer se do pobjede ne može bez postignutog gola, a možda i više pogodaka u mreži domaćina.

 

Sada je Koprivnica najvažnija

 

Imati će naši nogometaši u Koprivnici podršku svojih vjernih navijača koji također prepoznaju situaciju i značaj ovoga susreta te najavljuju dolazak u većem broju na trenutno najbliže gostovanje u HNL-u. Jasno je da Skenderovi izabranici žele i ovom prigodom biti maksimalno učinkoviti, ne baveći se nekakvim kalkulacijama koliko će im bodova biti potrebno za ostanak u vodećem kvartetu na prvenstvenoj ljestvici. Uvijek je svaki nadolazeći ogled trenutno najvažniji, pa se stoga jedino razmišlja o tomu kako na najbolji način odraditi koprivničku zadaću i još se više približiti konačnom cilju. Nije upitno da neće biti nimalo lako, uostalom nije to bilo ni u jednom od prethodnih nastupa. Za bodove će trebati puno dobrih stvari u igri osječke momčadi, no uzdamo se u ono što smo od naših mladića vidjeli u posljednje vrijeme.

Podijeli
  •  
  •  
  •