/Kopljar i Duvnjak do sada solidno odigrali na Euru u Poljskoj
kopljar i duvnjak

Kopljar i Duvnjak do sada solidno odigrali na Euru u Poljskoj

Slavonci u Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva u Poljskoj odradili su solidan posao.

Kapetan Marko Kopljar u prvom susretu protiv Bjelorusije bio je na visini zadatka, zabio je 5 pogodaka, dobro odradio posao u obrani i definitivno odradio dobar, kapetanski posao. Kako Bjelorusi ipak nisu ozbiljan protivnik za našu reprezentaciju, Domagoj Duvnjak je bio samozatajan, ali pobjeda nije dolazila u pitanje.

U 2. kolu slijedila je ona nesretna utakmica protiv Norveške u kojoj su naši poraženi i time se put do polufinala jako zakomplicirao. U toj utakmici Domagoj Duvnjak je pokazao zašto je jedan od najboljih rukometaša svijeta, sam je vukao naše, ali na žalost nije imao pravu podršku od ostatka ekipe i norvežani su slavili 34-31. Domagoj je odigrao 53 minute u tom susretu, postigao 8 pogodaka i upisao 3 asistencije, a jedini od naših koji ga je koliko toliko prati je Marino Marić sa 4 pogotka. Kopljar je u ovom susretu bio potpuno izvan forme, daleko i od solidnog izdanja sa samo 2 gola, a sa 3 asistencije je malo popravio loš dojam.

Nakon ovog poraza susret sa Islandom je bio biti ili ne biti, iako nam je rezultat iz susret Bjelorusije i Norveške donio prolaz u drugi krug, pobjeda je bila nužna da bismo ostali u igri za polufinale. A susret protiv Islanda je bio prava rapsodija, definitivno jedna od najboljih igara naše reprezentacije ikada. Furiozan ulazak u utakmicu vrlo brzo je riješio pitanje pobjednika pa su veliku minutažu ostvarili igrači koji manje igraju, a Domagoj je bio sjajan, najbliže ikada u svojoj karijeri najvećem od najvećih – Ivanu Baliću. Iako je postigao samo 2 pogotka, odigrao je fantastičnu utakmicu, obrambene zadaće u 5-1 obrani odradio je sjajno, a napadačka rješenja su bila fenomenalna sa čak 8 asistencija od kojih su neke bile – balićevske. Kopljar je odradio vrlo dobru partiju, s obzirom na ozljedu koju vuče nije pretjerano forsirao, zabio je 3 gola uz 2 asistencije u 22 minute koliko ga je izbornik Babić držao na parketu.

U drugi krug smo prenijeli 2 boda i prvi suparnik nam je bila Makedonija predvođena velikim Kirom Lazarovim. Slična priča, gotovo identična kao i sa Islandom ponovila se protiv momčadi Ivice Obrvana. Furiozan ulazak u utakmicu i rješenje na samom početku na pogon Marka Kopljara koji je na samom početku zabio 3 pogotka kada smo se odljepili na visokih i makedoncima nedostižnih 7-1. Ponovno je naš izbornik Babić smanjio minutažu prvotimcima da bi se što manje trošili, pa je Marko u svojih 22. minute zabio spomenuta 3 pogotka iz 4 pokušaja, a Domagoj je iz jednakog broja pokušaja zabio 2 gola, čemu je dodao 3 asistencije.

Ono što slijedi je pravi spektakl, najveći rukometni derbi na svijetu, okršaj Francuza predvođenih Nikolom Karabatićem i Hrvatske predvođene Domagojem Duvnjakom. Obje reprezentacije su sa podosta novih igrača, ali i puno onih već dobro poznati rukometnih imena. Rukometni El clasico u Krakowu počinje u 18:15 sati, a pobjeda naših rukometaša bi nas dovela jako blizu polufinala.

rukomet tablica

Podijeli
  •  
  •  
  •