Konjički spektakl: Pleternica je sami vrh i to će pokazati i ovog vikenda

Na pleterničkom hipodromu odvijaju se posljednja šminkanja uoči novog konjičkog spektakla koji će kroz tri dana privući najbolje od najboljeg na svjetskoj razini. Najbolji konjički turnir u Hrvatskoj i jedan od tri najbolja na svijetu vozit će se u petak, subotu i nedjelju. Na samom mjestu događaja danas je održana tiskovna konferencija direktora turnira Domagoja Katića i direktorice TZ Pleternica Ivane Ketović Marjanović.

Osim natjecateljskog sportskog dijela, ponovno smo, kao i na svakoj prethodnoj manifestaciji, okupili naše udruge i ustanove te se udružili kako bismo posjetiteljima i gostima Pleternice pružili dodatne sadržaje. U petak i subotu od 16 sati na hipodromu nas očekuje sajam lokalnih proizvoda, a u ponudi će biti i proizvodi naše suvenirnice Poduzetničkog centra Pleternica. Također pozivam sve lokalne proizvođače koji se još nisu prijavili da danas tijekom dana pošalju svoje prijave za sajam. U petak i subotu od 16 do 20 sati organizirali smo Dječji kutak. U tome nam se pridružila i naša pleternička Knjižnica. Imamo igraonice za djecu, održat ćemo Dječji kviz, a u 18 sati na hipodromu će se održati Dječji piknik s knjigama. Prikazat će se predstava “Kraljevna na zrnu graška”, a isto će biti i u subotu od 16 do 20 sati. U 17 sati je planiran dječji kviz, a u 18 sati imamo mađioničarsku predstavu za djecu. U nedjelju od 9 do 12 sati također nas očekuju dječji kutak i igraonica. U glazbenom dijelu programa, u petak i subotu od 19 sati, pod velikim šatorom nastupit će Tamburaški sastav “Zlatna dolina”. U petak od 20 sati, nakon noćne utrke, u 21 sat očekuje nas koncert tamburaške zvijezde Ivana Štivića i njegovog Tamburaškog sastava “Slavonski vez” – rekla je direktorica Ivana Ketović Marjanović.

Direktorica gradske Turističke zajednice Ivana Ketović Marjanović pozvala je sve Pleterničane i goste Pleternice da se pridruže kao publika u natjecateljskom dijelu te pod velikim šatorom sudjeluju u glazbenom dijelu turnira. Napomenula je da će turistički vlakić biti dostupan posjetiteljima u petak i subotu od 16 do 21 sat. Važno je napomenuti da je ulaz na konjički turnir besplatan.

“Konjički klub Pleternica, Grad Pleternica, gradska Turistička zajednica, TZ Požeško-slavonske županije i Županija zajednički organiziraju turnir s bogatim sportskim sadržajem. Petak je rezerviran za dresurnu utakmicu, subota će biti ispunjena atraktivnim maratonskim i adrenalinskim dijelom, dok će nedjelja biti posvećena vožnji preciznosti i završnici turnira. Proglašenje pobjednika planirano je između 14 i 15 sati.” – rekao je Domagoj Katić.

“Ove godine ponovno se prijavio standardni broj zemalja: Italija, Slovenija, Mađarska, prvi put četveropreg iz Austrije, Srbija, Rumunjska i, naravno, naša ekipa iz Hrvatske koja je vjerni sudionik ovog turnira. Osamdesetak konja stiglo je ove godine na hipodrom, a iznimno smo sretni i zadovoljni odazivom i kvalitetom vozača koji su se pridružili. Ponovno se potvrdilo da je Pleternica u TOP 3 međunarodna zaprežna turnira u svijetu, te najveći konjički turnir u Republici Hrvatskoj. To nam je iznimna čast i zadovoljstvo,” zaključio je turnirski direktor Katić. “Zahvaljujemo svima koji nas prate tijekom godine, posebno Gradu Pleternici koji od samog osnutka Konjičkog kluba 2008. godine, podržava i zajedno razvija ovu priču.” – zaključio je direktor turnira, Domagoj Katić.

A kako to Pleternici i dolikuje, sve kreće veselicom, naravno, lokacija je Trg bećarca, tamo će u srijedu u večernjim satima natjecatelje, tu ne mislimo naravno na konje, te sve Pleterničane zabavljati DJ Pavka.