Konačno gledatelji na stadione – pogledajte pod kojim uvjetima

Za dva dana će konačno i gledatelji doći na svoje pa će na stadione moći pogledati uživo svoje ljubimce, a pod kojim uvjetima pogledajte u nastavke članka. Preporuke za sportska natjecanja na otvorenom pogledajte na poveznici PREPORUKE , a mi izdvajamo ono što je bitno za gledateljstvo.

Oglas

Evidencija: Za svako natjecanje uspostavit će se sustav vođenja evidencije prisutnih osoba u gledateljstvu radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom Covid-19. Uz mjesto i datum održavanja natjecanja, u evidenciju se unose ime, prezime i telefonski broj osobe.

Oglas

Raspored sjedenja i maksimalan broj gledatelja: Na tribinama predviđenim za gledatelje osobe smiju sjediti na način da su udaljene metar i pol jedna od druge, odnosno, preporučuje se da maksimalan broj osoba u gledateljstvu ne prelazi trećinu kapaciteta na tribinama. Preporuka je da osobe na tribinama sjede tako da nisu smještene jedna iza druge, već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu.

Oglas

Dnevno mjerenje temperature: Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 stupnja, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti mora se javiti nadležnom obiteljskom liječniku koji će odlučiti što dalje.

Fizička udaljenost: Za vrijeme ulaska i izlaska iz sportskog objekta, kao i tijekom boravka u njemu, preporučuje se držanje razmaka od metar i pol.

Maske za lice: Gledateljima se preporučuje njihovo nošenje tijekom cijele utakmice.

Foto nkosijek