Kolo u znaku velikog derbija u Čaglinu

Pred požeškim prvoligašima šesto je prvenstveno kolo koje će danas otvoriti u Kuzmici istoimeni domaćin i Graničar iz Zagrađa. U nedjelju se igrao preostalih šest utakmica, A iako je nekoliko zanimljivih dvoboja, ipak su se okupili u parte prema Čaglinu i velikom derbiju dosad maksimalnog Omladinca i Croatije iz Mihaljevaca.

Oglas

Prva županijska pomalo se zahuktava, kolo po kolo i već smo došli do gotovo polovice jesenskog dijela, a šesto kolo će ponuditi odgovore na pitanja o ambicijama i ciljevima pojedinih klubova. Večernji termin subotom u Kuzmici već tradicionalno je rezerviran za otvaranje kola. U njemu će snage odmjeriti domaćin nakon odlične igre i boda u Buku i gostujuća “graničarska lokomotiva” koja je tek u petom kolu upisala prve bodove u prvenstvu. U Kuzmici je uvijek favorit domaćin, a mogu li se “graničari” zadržati na pravom kolosijeku pokazati će utakmica.

Oglas

Najzanimljiviji dvoboj kola definitivno je derbi u Čaglinu gdje se susreću dvije do sada stopostotne ekipe. Mogu li “omladinci” skinuti još jedan skalp u prvenstvu i prirediti još jednu senzaciju nad favoritom prvenstva iz Mihaljevaca ili će Croatia ostati maksimalna i nakon prvog pravog iskušenja u ovom prvenstvu vidjeti ćemo u nedjelju popodne.
Najbolja obrana protiv najboljeg napada lige, puno odličnih igrača sa iskustvom igranja i većih rangova od ovog prava je pozivnica za put u Čaglin na ovu sigurno zanimljivu utakmicu.
U Vetovu će snage odmjeriti domaći vinari koji su pomalo ne očekivano izgubili sve tri domaće utakmice do sada i Rajsavčani koji su pobijedili u sva tri susreta koja su igrali na svom terenu. Domaćin je kvalitetan sa puno odličnih igrača ali i van treninga zbog objektivnih razloga a gost rasterećen i zadovoljan sa dosadašnjim rezultatima. Pritisak je sigurno na Graševini, ovo je utakmica koju oni jednostavno moraju pobijediti a takve utakmice su ponekad najteže.

Oglas

U Dobrovcu gostuje Kaptol koji je nakon sjajnog ulaza u sezonu prošlu nedjelju prvi puta pokleknuo na svom terenu. Pomlađeni gosti definitivno nemaju nikakav imperativ ovu sezonu, bodova imaju i više nego dovoljno za otvaranje prvenstva pa će sigurno težiti nadigravanju. Domaćin koji je poznat kao sjajan domaći na terenu i van njega pomalo ima imperativ jer su 4 boda iz 3 domaće utakmice sigurno manje nego su očekivali.
U Trenkovo dolazi Croatia ali ona iz Donje Obriježi. Ovo je prva prava prilika za domaćine da se konačno pokrenu sa dna ljestvice i upišu prve bodove ali isto tako je prilika da dečki iz Obriježi sebi osiguraju mirnu jesen. Sigurno će biti zanimljivo i neizvjesno a tko će se na kraju radovati pokazati će utakmica. Bučani nakon domaćeg remija sa Kuzmicom idu na noge Parasanu u Golobrdce. Domaćin je bez bodova, Bsk sa ambicijama da se bori za sam vrh. Ako bi gledali kvalitetu ekipa tu je sve jasno ali nogomet ponekad zna ponuditi i iznenađenje tako da ipak treba sačekati zadnji zvižduk na utakmici da gost upiše “sigurne” bodove. U Gradcu gostuju Pavlovčani, ekipa koja prošle sezone sigurno nije odgovarala domaćem Slavenu. Mladostaši su jedina ekipa kojima “veprovi” prošle sezone nisu postigli ni jedan gol ali to je bilo prošle godine… Slaven je nakon povratka na svoj Megdan nemilosrdan, u dvije domaće utakmice “utrpali” su dva puta po 7 komada, prošlo kolo su “sa sirenom iskapili graševinu” na njenom terenu i sigurno imaju sjajnu atmosferu u ekipi i želju da nastave niz.

Sve utakmice igraju se s početkom u 16,15 sati, osim naravno večernjeg dvoboja u Kuzmici čiji je početak zakazan za 18,15 sati.