Kneževi Vinogradi dobivaju igralište s umjetnom travom

Općina Kneževi Vinogradi ne staje s fantastičnim stvarima na njihovom SRC Kneževi Vinogradi. Ovih je dana potvrđeno novo vrijedno ulaganje u društvenu i sportsku infrastrukturu zajednice.
Tako je danas potpisan još jedan ugovor koji se odnosi na izvođenje radova na izgradnji novog pomoćnog igrališta sa umjetnom travom u sklopu SRC Kneževi Vinogradi. Investicija je to koju će Općina Kneževi Vinogradi realizirati u partnerstvu s Hrvatskim nogometnim savezom koji će navedeni projekt financirati s oko 700.000 kuna. Novo pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom biti će dimenzija cca 55 x 30 metara, a izgradit će se kraj pomoćnog terena NK Borac uz šetnicu oko „ribnjaka“. Igralište će se ponajviše koristiti za potrebe treninga i utakmica Škole nogometa NK Borac čiji su dosadašnji rezultati i trud uz velike ambicije, jedan od glavnih razloga zbog kojeg se krenulo u realizaciju navedenog projekta.
Ovakva moderna sportska infrastruktura omogućit će bavljenje sportom mladim nogometašima i nogometašicama tijekom cijele godine, tj. svih 365 dana bez obzira na vremenske uvjete. Naime, iz godinu u godinu nogometna škola Borca bilježi sve veći broj djece raznih dobnih skupina (preko 120 u 6 selekcija), ne samo s područja općine već iz cijele Baranje, a koja se natječu u dva nogometna središta – NS Osijek i NS Beli Manastir. Djeca postižu odlične rezultate , a svojim primjerom i ponašanjem su na ponos svim mještanima općine i cijele Baranje .
Ugovor vrijednosti skoro 860.000 kn sa PDV-om potpisan je sa tvrtkom Binder d.o.o. iz Osijeka, koja bi radove trebala završiti u roku od 8 mjeseci.