Klara Perić: Idemo izboriti Final four

Drugi turnir skupine C Zlatne europske lige odbojkašica, koji se trebao prema rasporedu odigrati u Minsku, neće se ipak održati u Bjelorusiji, nego ponovno u Pragu, odakle ekipe nisu niti otišle, već tamo treniraju od proteklog vikenda.

Naime, proteklog je vikenda održan prvi od dva turnira, koji naše reprezentativke nisu baš najbolje otvorile, porazima od Mađarske 2:3 i Češke 1:3, da bi na kraju, posljednjeg dana turnira, izabranice trenera Danielea Santarellija pobijedile Bjelorusiju s 3:0 i zauzele sa skorom 1-2 trenutno drugu poziciju u skupini sa 4 boda. Prva je Češka koja ima tri pobjede i 9 bodova, a iza nas su Bjelorusija s 3 i Mađarska s 2 boda, ali koje imaju isti skor kao i Hrvatska, 1-2.

Kako na Final Four u bugarsko mjesto Ruse 19. i 20. lipnja idu prvoplasirane ekipe iz sve tri skupine te najbolja drugoplasirana ekipa ako Bugarska nije prva u svojoj skupini (trenutno je, s skorom 3-0) šanse za završni turnir našim djevojkama još su i te kako izgledne.

O tome Klara Perić, 23-godišnja organizatorica igre naše izabrane vrste kaže:

–  U drugi turnir idemo potpuno bez kalkulacija, dobiti svaku od tri utakmice, i kvalificirati se tako na Final Four. Mislimo da to možemo, jer smo sada na prvom turniru potpuno upoznale protivnice, ali i same sebe. Naime, dosta je promjena u reprezentaciji, nismo dugo bile zajedno, i vidna je neuigranost kod nas. Zato smo i loše otvorile turnir protiv Mađarske, druga protiv Češke bila je već bolja, ali nažalost nedovoljna za pobjedu, ali je zato u trećoj utakmici protiv Bjelorusije ipak sjelo sve na svoje mjesto. Iako, još je puno prostora pred nama za napredak. No, najvažnije je da smo iz susreta u susret igrale sve bolje.

Ostale ste u istom gradu, pomalo neplanirano, no to vam sigurno kao ekipi odgovara zbog putovanja koja nisu uvijek najugodnija. Koga od suparnica gledate kao favorita skupine?

–  Sve su to vrlo slične ekipe, i sa svima od njih možemo ravnopravno igrati kada smo prave. Bjelorusija igra čvrsto, no možda malo sporije od Češke i Mađarske koje igraju brže i atraktivnije, ali najvažnije je kako ćemo se mi postaviti. Treniramo dobro, atmosfera je sjajna u ekipi, i vidno rastemo u formi – reći će na kraju 184 cm visoka Klara Perić, kojoj je odlična sezona u Mladosti otvorila vrata reprezentacije.

–  Sezona je bila zaista odlična, osvojile smo Kup i Prvenstvo Hrvatske, a i trener je s nama odlično radio, što mi je pomoglo da dođem u reprezentaciju dobro pripremljena – kaže Klara koja i dogodine ostaje u Domu odbojke.