/KK Đakovo odustalo od Prve lige OPRAVDANI RAZLOZI ZA OVAKVU ODLUKU
Screenshot_20190725-070734_Facebook

KK Đakovo odustalo od Prve lige OPRAVDANI RAZLOZI ZA OVAKVU ODLUKU

Košarkaški klub Đakovo neće sljedeće sezone igrati Prvu ligu. Odluka je to vodstva đakovačkom kluba o kojoj su detaljno obavijestili svoje navijače putem klupske Facebook stranice, a mi objavu prenosimo u cijelosti:


 

Kako bi s jedne strane izbjegli pogrešne interpretacije te pogotovo s druge strane ostali fer prema simpatizerima koji su nas podržavali u značajnom broju kroz proteklu sezonu čini nam se ispravnim i korektnim podjeliti razloge koje smo i naveli u dopisu prema HKSu na temu iz naslova.
Vrijedi navesti da smo mi prema Pravilniku o natjecanju prvi dobili poziv iz Saveza, 26.6. sa rokom do 30.6. Na zamolbu smo dobili dodatna 2 dana i rok do 3.7. za odgovor koji možete pročitati. Nakon toga kontaktiran je Podravac, pa Belišće, pa Kastav, pa dok se očito nije eto došlo do vjerojatnog Samobora.
Odluka naravno nije jednostavna već uključuje mnogostruke aspekte na koje, ukoliko ima interesa, rado možemo odgovoriti i ovdje, nije problem. Dapače…Ujedno možemo i najaviti određene inicijative i razmišljanja po pitanju stanja košarkaškog sporta u našom dijelu zemlje…

dopis prema HKSu od 3.7.

“Poštovani,

Iskoristili smo dodatnih dva dana za konzultacije i razgovore sa igračima i ostalim zainteresiranima za igranje Prve lige u Đakovu i iduće godine te smo svima predočili okolnosti i rok koji imamo za odluku. Želja za igranjem nije sporna no u ovom trenutku ne možemo donijeti odluku za igranjem iste.

Matej Karlović, najbolji igrač i strijelac prošle sezone koji je bio pola naše ekipe, odlazi igrati košarku na Island. Antun Hrkač i Kristijan Vladović izjasnili su se da žele ići također negdje van Hrvatske te da se na njih ne računa. Stjepan Hajduković i Ante Grbeša žele se posvetiti studentskim obvezama u Zagrebu. Neven Čupić se ne može izjasniti za angažman iduće sezone. Od prošlogodišnjih nositelja igre ostajemo samo na Mateju Češkiću i Marku Karloviću. Pojačanja ( nekoliko njih bi bilo neophodno ) u slavonskom okruženju koja mogu makar donekle nadomjestiti nastale rupe u rosteru sada jednostavno nema. Vrijednosnice Osijek također nisu u mogućnosti u ovom trenutku ništa konkretno pripomoći.

Možda će se u nekom trenutku tijekom ljeta situacija promjeniti ( nepronalaženje angažmana igrača, povratak iz inozemstva nekih drugih igrača, faktor X…) pa postane moguće okupiti konkurentan igrački roster. No u ovom trenutku, početkom srpnja, sa prethodno navedenim činjenicama ne možemo odlučiti se na zahtjevno natjecanje i realno biti potpuno nekonkurentni sa rizikom totalnog fijaska sa svim negativnim posljedicama koja mogu proizaći.

Isto tako, s obzirom na fer i korektan odnos, pristajanje sad na Prvu ligu pa odustajanje tamo negdje krajem ljeta ukoliko se pokaže da ipak ne možemo okupiti ekipu, neozbiljno je i ne bi htjeli izgubiti kredibilitet pouzdanog i korektnog partnera koji nadam se da smo uspjeli sa Savezom izgraditi u prethodnom periodu.

U planiranju smjera prema sadašnjim razmišljanjima i ukoliko se nešto ne promjeni, KK ĐAKOVO planira iskoristiti Drugu ligu te uz 3-5 seniora izgraditi i “pričekati” juniorsku generaciju za seniorsku košarku a kako bi projeku Prve lige pristupili čim prije sa što više vlastititog igračkog kadra. Ni u kojem slučaju dakle ne odustajemo od ozbiljnog ranga košarke no pristupamo mu u realnim okvirima temeljem iskustva i slavonske košarkaške realnosti. Nadamo se naravno i vašoj pomoći u tom nastojanju.

Na raspolaganju smo na svaku dodatnu informaciju i dogovor.

S poštovanjem

Robert Majstorović
Predsjednik KK ĐAKOVA”

Podijeli
  •  
  •  
  •