Kineziološi fakultet u Zagrebu pokrenuo međunarodni projekt “We care”

Kineziološki fakultet u Zagrebu pokrenuo je hvalevrijedan projekt WE CARE, punog imena “With Establishment of national Care and development centers we support elite Athletes in balancing their sport and education/employment REsults.

Oglas

Sufinanciran od strane Europske unije i programa Erasmus+ Sport, projekt je započeo prvim danom 2020. godine i trajat će tri godine.

Oglas

U suradnji sa sportskim stručnjacima i znanstvenicima iz Islanda, Norveške, SAD-a, Slovenije, Srbije i Španjolske, cilj projekta je osnovati:

Oglas
  • Nacionalni centar za brigu i razvoj sportaša, koji bi pružao sustavnu podršku vrhunskim sportašima u kritičnim situacijama dvojne karijere (ozljede, prijelazi na višu razinu školovanja, prestanak karijere itd.) te
  • Registar sportaša / bazu podataka, u kojoj bi se sustavno bilježile bitne informacije o sportašima, ozljedama, uvjetima, količini i vrstama trenažnog rada te školskog opterećenja.

Glavni cilj projekta je omogućiti svim hrvatskim sportašima podršku u balansiranju vrhunskog sporta i školovanja, uz smanjenje mogućnosti nastanka ozljeda.

Stoga pozivamo sve klubove, županijske saveze, aktivne i umirovljene vrhunske odbojkaše i odbojkašice da ispune upitnike na stranici projekta WE CARE.

Aktivni vrhunski sportaši (kandidati stariji od 18 godina, koji su članovi ili su u nekom trenutku karijere bili članovi nacionalnih selekcija te se natječu na međunarodnim natjecanjima).

Umirovljeni vrhunski sportaši (kandidati od 18 do 50 godina, koji su bili članovi nacionalnih selekcija te se natjecali na međunarodnim natjecanjima).

www.we-care.com.hr