/Kauboji u 21,00 sati protiv Španjolaca za finale Eura.
Duvnjak

Kauboji u 21,00 sati protiv Španjolaca za finale Eura.

Nakon “čuda u Krakovu” koje se dogodilo u srijedu naši rukometaši danas idu po novo protiv moćnih Španjolaca.

Hrvatska rukometna reprezentacije večeras ide po finale europskog prvenstva, jedinog velikog natjecanja koje još nikada nismo osvojili.  Španjolci su se jedini od favorita probili u završnicu, i sada su realno prvi favorit za naslov prvaka Europe.

Sjajna momčad sa najboljim golmanom svijeta Arpadom Šterbikom i deset sjajnih rukometaša, sama imena uljevaju strahopoštovanje: Valero Rivera, Viktor Thomas, Jorge Maqeda, Raul Entrerrios, Cristian Ugalde, Julen Aginagalde.. Sjajna momčad od početka do kraja, ali i mi svoje adute imamo!

Nakon najveće senzacije u povijesti HR rukometa a vjerojatno i rukometa uopće našim dečkima je apsolutno sve moguće pa i prolazak u finale i konačni trijumf. Španjolci nam iako su godinama vrhunska reprezentacija relativno dobro leže, u posljednjih 5 ogleda slavili smo 3 puta. Kao niti Hrvatska, ni Španjolska nikada nije bila Europski prvak u rukometu.

Što se naših Slavonaca tiče u bajci protiv Poljaka Kopljar je zabio 3 pogotka, Duvnjak 1, ali je ponovno briljirao asistencijama i fantastičnom igrom u obrani. Domagojeve asistencije su na tragu najvećeg svih vremena u ovom sportu, Ivana Balića, jednostavno oduševljavaju čistom genijalnošću, trenutno u svjetskom rukometu ne postoji takav asistent.

Španjolac Valero Rivera je trenutno drugi najbolji strijelac prvenstva sa 41 pogotkom (Kiril Lazarov 42) i jasno je da će naša obrana morati posebnu pažnju na njega. Naš najbolji strijelac je sjajni Manuel Štrlek sa 35 pogodaka, ali pomalo nestvarnim postotkom od 85% realizacije.

Prvo polufinale od 18,30 sati igraju Norvečka i Njemačka, a naši će na parket od 21,00!

Podijeli
  •  
  •  
  •