Katarina Trehub mijenja klub, ali ostaje u Italiji

Katarina Trehub (191-C-97) napušta BCB Bolzano, ali ostaje u Italiji gdje će sljedeće sezone braniti boje još jednog talijanskog drugoligaša RR Retail Galli San Giovanni Valdarno. U dresu  BCB Bolzana protekle sezone odigrala je ukupno 20 ligaških utakmica u kojima je prosječno ostvarivala učinak od 11.9 koševa,10.6 skokova,0.5 asistencija,0.8 osvojenih lopti i 0.8 blokada po utakmici.

Oglas

Karijeru je započela u rodnim Vinkovcima, a potpunu igračku afirmaciju stekla je u redovima ŽKK Pule u kojoj je provela 5 sezona prije odlaska u Italiju. U sezoni 2018/2019 okitila se  MVP titulom, te  bila i najbolja skakačica Prve ženske košarkaške lige Hrvatske. Osim Pule na domaćim je parketima kratko nastupala i za riječki FSV kojem je svojim odličnim igrama pomogla da izbori plasman u prvu ligu 2019. godine.

Oglas

Katarina Trehub prošla je sve mlađe reprezentativne uzraste, a najveći reprezentativni uspjeh do sada ostvarila je sa U-20 reprezentacijom Hrvatske koja je 2017. godine na Europskom prvenstvu divizije B u Izraelu  osvojila Broncu. Katarina je na tom natjecanju u 7 odigranih utakmica postizala 3.7 koševa i imala 3.4 skokova i 0.3 asistencija po utakmici.

Oglas

Evo što je nakon potpisa za novi klub za portal Ženska Košarka izjavila Katarina Trehub:

  • Odlučila sam se za ovaj tim zato što sam htjela igrati višu razinu igre, a mislim da mi ovaj klub to može pružiti. Smatram da me ovaj klub za koji sam potpisala može puno novoga naučiti pošto tamo ima puno talijanskih reprezentativki i iskusnih trenera. Nadam se da ću u sljedećoj sezoni imati još bolju statistiku i  veću minutažu i da ću se moći pokazati u što boljem svjetlu i da ispunimo ambicije kluba, a to je ući u A1 talijansku ligu, naravno bez ozljeda.

 

Izvor: Ženska košarka/Krešimir Dabić