/Katarina Đukić najavljuje uspješno proljeće za ŽNK Viktoriju KAPETANICA VJERUJE U SIGURAN OSTANAK U PRVOLIGAŠKOM DRUŠTVU
IMG_3958

Katarina Đukić najavljuje uspješno proljeće za ŽNK Viktoriju KAPETANICA VJERUJE U SIGURAN OSTANAK U PRVOLIGAŠKOM DRUŠTVU

Nogometašice Viktorije jesenskih su 10 kola završile s 9 bodova na svom računu, teoretski u četiri proljetna kola mogu izboriti plasman u doigravanje za prvaka, no realnija je priča o ostanku u drugoj četvorki, u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu. Do proljetnog nastavka je još mjesec dana, pripreme su krenule pa je vrijeme za razgovor s kapetanicom Katarinom Đukić.

Katarina je od protekle jeseni zadužila kapetansku vrpcu i na najbolji mogući način na terenu vodi svoje mlade suigračice. Rođena je u Požegi, živi u Bilicama nedaleko od Pleternice, a nogomet igra od malih nogu, no službeno od 2016. Krenula je u Graničaru iz Zagrađa s kojim i danas trenira.

– Igrala sam kao mala s dečkima iz sela, kasnije došla u Graničar gdje su krenula prva natjecanja. I danas treniram u Zagrađu, mogu reći da trener Mijatović radi super posao, dečki na treninzima uvijek ima 15ak pa se stvarno dobro radi. Kako se nosim s njima? Pa to bi trebalo njih pitati, ali mislim da je dobro, fizički su jači, ali ne dam se ja, odradim maksimalno koliko mogu. 

IMG_3931

Nakon epizode s igranjem za Graničar tražila je Katarina žensku ekipu i pronašla je u Slavonskom Brodu, brzo se izborila za minutažu, danas je oko ruke kapetanska vrpca što jasno govori koliko je kvalitetna i vrijedna.

Prvi trener u Viktoriji mi je bio Boris Brica, mogu reći da sam od njega stvarno puno naučila. Trudim se raditi maksimalno, učiti i biti bolja i dana u dan. Što se današnje ekipe tiče riječ je uglavnom u vrlo mladim curama, dobrim dijelom kadetkinjama koje su jako talentirane. Jesenski dio smo odradile sasvim dobro, vjerujem da ćemo u proljetnom biti i još bolje. 

Proljeće otvarate protiv Agrama, ekipe koja je 3 boda ispred vas.

Da, u prvom susretu smo ih nadigrale i pobjedile, vjerujem da možemo i sada ponoviti isto. Sigurno ćemo se dobro spremiti za ovo proljeće, cilj nam je ostanak u prvoligaškom društvu, sigruna sam da imamo kvalitetu za to. Nakon ova četiri kola vjerojatno nam slijedi borba s ekipama iz donjeg dijela ljestvice, u toj konkurenciji sigurno imamo kvalitetu pobjeđivati, iako naravno, moramo u svakoj utakmici biti na najvišoj razini. 

IMG_3927

Da joj je životni put svakako vezan uz sport, prvenstveno uz nogomet kazuje i izbor kineziologije za životni poziv, Katarina je studentica prve godine Sveučilišta u Mostaru. Osim velikog nogometa u kojem je kao vezna igračica u jesenskoj polusezoni dva puta tresla suparničke mreže, Katarina je aktivna i u futsalu, tako da je zaista riječ o sportašu u punom smislu te riječi.

– Definitivno, sport je jedino gdje se vidim, nisam doduše još odlučila želim li nakon fakulteta raditi u školi ili kao trenerica, ali za to imam sasvim dovoljno vremena, ionako je sad prioritet igrati nogomet. Nastavak karijere? Prije svega želim s Viktorijom ostvariti zacrtano, bez previše stresa osigrurati ostanak a onda ćemo vidjeti što i kako dalje, svakako mi je cilj napredovati i napraviti lijepu nogometnu karijeru.

Što drugo nego poželjeti sreću na svim poljima, kako osobnim tako i klupskim, Slavonija definitivno zaslužuje dva prvoligaša!

Podijeli
  •  
  •  
  •