Karim i Maestro na korak do polufinala

Kraljevski klub je nadomak prolaska u polufinale Lige prvaka i dodatnog približavanja novoj tituli i ponovnom popravljanju rekorda kojeg i sada drže s 13 osvojenih naslova prvaka Europe. Na putu do polufinala Maestru Modriću i Kraljevima stoji aktualni prvak Chelsea Matea Kovačića, no kako stvari stoje nakon prvih 90 minuta Englezi će se oprostiti od obrane naslova.

Trenutno je u medijima prva asocijacija na riječ “maestro” nekakva politička afera, što bi zakonom trebalo zabraniti. Afere. I još više uporabu riječi maestro za bilo što osim kao kodno ime za najvećeg hrvatskog nogometaša svih vremena. Maestro = Luka Modrić. I nada mas!

Ponovno je Luka zadivio ljubitelje nogometa, ponovno svi broje godine i trljaju oči u nevjerici da čovjek sa 36 na leđima može igrati takav nogomet. Luka je živi dokaz one štorije o vječnoj klasi, doduše kod njega ni forma nije prolazna kategorija. 90 minuta bio ga je pun teren, i samo luđačka noć Karima Benzeme je Luki otela epitet igrača utakmice. A novom sjajnom asistencijom je Maestro naciljao Francuza za drugi gol koji je dobrim dijelom slomio domaćina. Iako ga je zapravo slomio njihov vratar koji se poigravao pred Benzemom i “skuhao” treći pogodak koji Real gura u sjajnu situaciju uoči uzvrata na Santiago Bernabeu.

U drugom četvrtfinalu Villarreal je minimalno slavio protiv Bayerna i na uzvrat u Munchen putuje pun optimizma. Pomalo sretno je Žuta podmornica došla do prednosti golom Arnauta Groenevelda od kojeg se lopta odbila u gostujuću mrežu već u 8. minuti. Bio je to ujedno i jedini udarac Španjolaca u okvir Bavarskog gola što može sugerirati što nas čeka na uzvratu u Munchenu.