/U Kaptolu fešta, u Vidovcima borba za MŽNL POSLJEDNJE KOLO POŽEŠKE 1.ŽNL
Kaptol buk 0023

U Kaptolu fešta, u Vidovcima borba za MŽNL POSLJEDNJE KOLO POŽEŠKE 1.ŽNL

To je to, stigli smo do posljednjeg kola Požeško-slavonske Primere! Još jedna vrlo zanimljiva sezona je odrađena, bilo je tu svega, sjajnih utakmica, veselja, razočaranja, iznenađenja. Bilo je kao i sezonu ranije nadoknađivanja minusa, Kaptol i Lipik su u tom prednjačili, a ponovno je lovljena i ulovljena Požega koja je dva puta nila najbolja u jesen, a u proljeće je stečenu prednost prokockala. U prošloj sezoni u zadnje kolo sa šansom da bude prvak startali su tri kluba, ove su to dva, iako je svima jasno da je Kaptol obranio naslov. U nedjelju će Croatia ipak biti samo dekor na Kaptol ovoj fešti, iako nije lijepo nekoga podcijeniti u bilo kojem sportu, razlika u kvaliteti i motivu je zaista prevelika da Kaptol to ne bi kapitalizirao. I na njihov naslov nitko ne može naći riječi zamjerke, kad se sve zbroji, kad je najviše trebalo bili su najbolji!

U Buku naravno mogu žaliti, ali prvo se okrenuti sebi i nekim prosuti bodovima koji su ih koštalo naslova, loš početak sezone i prije svega poraz od Croatije koji si nisu smjeli dozvoliti. Dok teorija živi, a živi, BSK će se boriti, pokušat će pobjedom u Kuzmici zaključiti sezonu, osigurati si najmanje drugo mjesto i čekati čudo nad čudima u Kaptolu. Dvoboj Tim osvježenja i BSK-a je clasico 1. ŽNL, uvijek neizvjestan i zanimljiv, za kraj sezone sigurno lijepa prilika za uživanje u dobrom nogometu.

S obzirom da je u Kaptolu teško očekivati čudo, najzanimljivije će biti u Vidovcima. Uobičajeno zanimljivi dvoboji Dinama i Jakšića sad imaju posebnu težinu jer u izravnom dvoboju odlučuju tko će biti posljednji putnik u MŽNL. 5. mjesto je posljednje koje će voditi u Ligu Brod – Požega, pod uvjetom da se u Buku odluče za ono što svi priželjkuje, a to je naravno odlazak u viši rang natjecanja. Jakšić starta s velikim bodom prednosti, ali mu bod u Vidovcima ne jamči peto mjesto. Naime, ako Dinamo i Jakšić remiziraju, do pete pozicije pobjedom može Tim osvježenje koje ima bolji međusobni skor s Jakšićem. U prvom dvoboju Jakšić je s uvjerljivih 5:2 nadigrao Dinamo, no u tom periodu Vidovčane su bili potpuno van forme.

Traje i borba za treće mjesto koje bi u posljednjem kolu mogao uloviti Lipik. Simunićeva momčad igra sjajno, ruši sve pred sobom i bila bi prvoklasna senzacija da i na gostovanju u Pavlovcima ne zarade tri boda, a ako to bude tako Požega mora slaviti u Čaglinu. Kad se pogleda tablica slično bi se reklo i za taj susret, ali ako se pogleda forma Požege dobije se pomalo drugačiji dojam. Nesumnjivo je Požega bolja momčad, ali je motiv na nuli nakon novog gubitka naslova unatoč velikoj prednosti.

Screenshot_20190605-063528_Drive

Podijeli
  •  
  •  
  •