Kapetan Bedema Ivan Validžić na prvoj crti protiv korone

Nažalost čitav svijet se ovih dana okreće u korona ritmu, ne možemo niti mi bez da virus spomenemo praktično u svakom tekstu jer su sva sportska natjecanja zaustavljena. Jedan od onih koji su na prvoj crti, u službama koje se bore protiv virusa je i kapetan Bedema Ivan Validžić koji je djelatnik Policijske postaje Vinkovci. Ivan je rođen  30. srpnja 1989. godine, odrastao je u Ivankovu, a od 10-te godine član je Bedema.

Oglas

Prošao sam sve mlađe selekcije kluba, a sezona 2007./2008. mi je bila prva seniorska i od tada do danas sam neprekidno igrač kluba. Završio sam opću gimnaziju u Vinkovcima, radim kao policijski službenik u PP Vinkovci te me još obrana diplomskog rada dijeli od “titule” prvostupnika “Kriminalistike” – predstavio se Ivan čitateljima Sportala.

Oglas

Ivane, kako bi ocjenio odigrani dio sezone 3. HNL što se tiče Bedema?

Oglas

Što se tiče NK Bedema, po mom subjektivnom mišljenju, smatram da smo jedan od najorganiziranijih klubova, pa je i to jedan od razloga zašto nikad nisam razmišljao o promjeni sredine. Uzevši u obzir proračune drugih klubova u ligi, mislim da moramo biti izuzetno zadovoljni trenutnim rosterom igrača koje trener ima na raspolaganju, a samim time i rezultatom za ovu sezonu. Istina da smo varirali od odličnih igara poglavito kući do neprepoznatljivih u gostima, no smatram da nam je mjesto u gornjem dijelu tablice, sa predznakom prema vrhu. Imamo odličnu klapu u svlačionici i svima nam je malo teško pala ova odgoda prvenstva. Dobili smo naravno instrukcije trenera što i kako raditi tijekom pauze, no problem je što nema naznaka koliko duga će ta pauza trajati.

Misliš li da će se sezona ipak nastaviti?

Što se tiče nastavka prvenstva, moram priznati da sam sve skeptičniji da će do njega doći. Kako sam svakodnevno kroz posao uključen u problematiku izazvanu korona virusom, ne vidim naznake da će uskoro štogod krenuti na bolje. Također, iskreno se nadam da se ovo stanje neće odraziti na stabilnost funkcioniranja mog kluba, ali niti svih ostalih klubova, jer se bojim da će ova pandemija ostaviti dugotrajne posljedice na gospodarstvo cijele države.

Svjesni smo vjerojatno svi ozbiljnosti situacije, no to ipak nije razlog da se malo nasmijemo pa smo i Ivana zamolili za neakvu nogometnu anegdotu..

Evo spomenut ću vam anegdotu s treninga na kojima je još bio naš dugogodišnji trener vratara legenda g. Franjo Šafran kojem ovim putem u ime ekipe želim ozdravljenje, budući da je radi svog težeg zdravstvenog stanja, morao odustati od treniranja vratara našeg kluba.. Jedan trening ga tako priupitamo kakav je naš novi golman što je došao u klub. Kaže on: “Ma lega šta da ti kažem.. Dobar je, samo ne voli da mu se puca!”

i za kraj Ivanova poruka kolegama i čitateljima Sportala:

Za kraj apelirao bih na sve kolege igrače, kao i na sve nogometne djelatnike, navijače i simpatizere da se drže naloženih mjera Civilne zaštite kako bi što bezbolnije prebrodili ovu krizu.