Kanuistica Marsonije uspješna na Svjetskom kupu

Proteklog vikenda (25.-27.9.)  u Mađarskom Szegedu, održano je jedino natjecanje ove godine u sprintu za seniore, Svjetski kup, a za Hrvatsku je nastupilo dvoje reprezetantivaca: najuspješnija brodska sportašica Vanesa Tot (KKK Marsonia) i Štefo Lutz (KKK Matija Ljubek) u pratnji Vanesinog trenera Igora Krajine.
Vanesa je nastupila u dvije discipline. Prvog dana je u kvalifikacijama u kanuu jednokleku na 200m (olimpijska disciplina) zauzela 4.mjesto te tako prošla u polufinale. U polufinalnoj utrci koja je bila gusta osvaja odlično 5.mjesto te si osigurava B finale. U finalu je Vanesa osvojila 4.mjesto te tako u ukupnom poretku bila 13. najbrža kanuistica na ovogodišnjem Svjetskom kupu.
U kanuu jednokleku na 500m brodska kanuistica je u kvalifikacijama bila druga i u polufinalu kasnije istog dana osigurala si nastup u A finalu. U finalnoj utrci osvaja 9.mjesto i tako završava svoj nastup na Svjetskom kupu.
Kanuist zagrebačkog KKK Matija Ljubek, Štefo Lutz je u kvalifikacijama kanua jednokleka na 500m osvojio 4.mjesto i prolaskom u polufinale te osvajanjem 5.mjesta ušao u B finale. U finalnoj utrci Štefo osvaja 6.mjesto te tako osvaja 15.mjesto u ukupnom poretku.
Ova sezona je bila duža nego inače i samo je održano jedno veliko natjecanje. Vanesa je napravila odličan rezultat i već sredinom 10.mjeseca kreće sa pripremama za 2021. Napomenuti treba da je upravo  najuspješnija sportašica Grada i županije zadnje tri godine kandidat za Olimpijske igre u Tokiju.
Foto FB Vanesa Tot