/Kamen postao Graševina PROMJENA IMENA VETOVAČKOG NOGOMETNOG KLUBA
FB_IMG_1562823177975

Kamen postao Graševina PROMJENA IMENA VETOVAČKOG NOGOMETNOG KLUBA

Nogometni klub Kamen iz Vetova od sljedeće sezone nastupa pod novim imenom, HNK Graševina Vetovo. Definitivno vrlo zanimljiva promjena i upečatljivom ime za nogometni klub, ali čitava priča je još zanimljivija.

Naime, s obzirom da je Vetovo mjesto nedaleko Kutjeva, a i samo pretežno vezano za vinarstvo s brojnim proizvođačima kvalitetnih vina, ovim su potezom vezane dvije najvažnije stvari u mjestu, nogomet i vino. Vetovačko udruženje vinara “Veteri Castra” ovih se dana aktivno uključilo u rad kluba, gotovo čitav Upravni odbor čine upravo vinari, pa se tako i rodila ideja o promjeni imena, ali i još nekoliko zanimljivih ideja koje će zasigurno unaprijediti rad kluba. Zanimljiva je priča o članstvu koju donosimo niže.

graševina vetovo

Inače, nogometni klub u Vetovu je osnovan 1955. godine pod nazivom NK “Sloboda” Vetovo te se nakon nekog vremena ugasio zbog nedovoljnih uvjeta za rad. Obnovljen je 1971. no sada pod nazivom NK “Kamen” Vetovo i zadržao se sve do sada kada klub okreće novu stranicu u svojoj povijesti. Što reći nego poželjeti Graševini rodne godine i nadati se da ćemo biti svjedoci što više ovakvih priča kojima će klubovi diljem Slavonije i Baranje dobiti priliku za iskorak u svom radu.

Podijeli
  •  
  •  
  •