Kakva priča: Aukcijom doveo u Požegu unikatni rozi stol

Požega se odnedavno može pohvaliti jedinstvenim rozim stolom za stolni tenis. A čitava priča je zaista zanimljiva, anonimni donator odlučio je malo drugačije potrošiti sredstva i u svom gradu pomoći jednoj od sportskih udruga – donosi HSTS.

Oglas

Riječ je unikatnom stolu koji je napravljen povodom 70. godine tvrtke Butterfly, a predstavljen je tijekom Svjetskog prvenstva 2018. Po čemu je stol poseban? Osim što je roze boje, na njemu su i potpisi većine stolnotenisača koji su manekeni te renomirane japanske tvrtke.
Redom to su Timo Boll, Michael Maze, Jun Mizutani, Dimitrij Ovtcharov, Tomokazu Harimoto, Kristian Karlsson, Adrian Crisan, Kenta Matsudaira, Jonathan Groth, Wong Chung Ting, Elizabeta Samara, Anton Källberg, Tiago Apolonia itd. Spomenuti stol je bio dio nagrađivane reklame ‘Timo Bolls Nightmare’. Inače, Nijemac je jedan od najvećih europskih igrača svih vremena.
Svoj autogram na stol je stavio i hrvatski reprezentativac Andrej Gaćina, a želja je kluba da se u budućnosti na stolu nađe i autogram Zorana Primorca, koji je godinama bio glavni maneken tvrke Butterfly.
No, rozi stol, osim stolnog tenisa, ima i posebnu humanitarnu priču. Sav prihod od prodaje tog stola doniran je za liječenje Parkinsonove bolesti. Kako se takav stol našao u posjedu STK Požega, klubu koji se u posljednje vrijeme sve više probija na stolnoteniskoj karti Hrvatske.
– S vremena na vrijeme znam pogledati na stranicu tvrtke Butterfly i vidjeti što ima novog. Tako sam spazio vijest o rozom stolu i aukciji za taj isti stol, te da će sva sredstva od prodaje ići u dobrotvorne svrhe odnosno za liječenje od Parkinsonove bolesti. I to sam, praktički, slučajno vidio tu vijest. Nije mi bilo jasno da s tako lijepom humanitarnom pričom i odličnom video produkcijom naprave tako lošu reklamu za vrijedan poklon. I još staviš početnu cijenu stola gotovo kakva je i tržišna. Ovaj primjerak je poseban jer inače nema rozih stolova na kojem je tako velik broj potpisa odličnih igrača itd. – istaknuo je član STK Požega, koji je izričito htio ostati anoniman i najzaslužniji što je stol stigao u Požegu.
– Ovu akciju sam radio zbog humanitarnih razloga i ne želim se reklamirati. Kao ni spominjati cifre. Meni je velika satisfakcija što je taj stol završio u Hrvatskoj, jer je cijela priča o stolnom tenisu i Parkinsu potekla od Hrvata Nenada Bacha.
Inače, hrvatsko-američki umjetnik, skladatelj, izvođač, producent i mirovni aktivist Bach je osnivač organizacije Ping Pong Parkinson, koja se putem stolnog tenisa bori protiv te opake bolesti. Bach je i sam obolio od Parkinsa, a stolni tenis mu služi kao fizioterapija kojom želi usporiti progresiju bolesti.
– Isprva nisam vjerovao da ću uspjeti s aukcijom, ali rekao sam idemo probati. S obzirom na to da je bio kraj godine odlučio sam da ovaj put neću raditi kalendare i slično već ću licitirati za stol i probati pomoći nekoj udruzi – objasnio je.
I uspio. Stol se sada nalazi u dvorani Tomislav Pirc u Požegi, ali neće biti u funkciji već isključivo kao vrijedan i jedinstven primjerak te za promociju kluba i grada.
– Poseban je, a bojimo ga se brisati da ne obrišemo autograme – zaključili su iz STK Požega.

Oglas

https://www.youtube.com/watch?v=z_54vDk8lWw