Kakav potez: Legija napravila prekid da spasi nastradalu ženu

Utakmice Belišća i Marsonije su pravi klasici slavonskog nogometa, riječ je o bivšim prvoligašima, klubovima bogate tradicije i uvjereni smo bogate budućnosti. Danas su Crveni i Bijelo crni odmjerili snage u Belišću, europskoj prijestolnici sporta, a kao “bodovi” su podijeljeni.

Oglas

Na terenu je slavilo Belišće rezultatom 2:0, a na tribinama i u srcima pobjedu su odnijeli navijači Marsonije. Ne kako se to često mjeri bakljadom, visinom decibela nego – prekidom! Čitava priča s navijačima na ovoj utakmici je zaista prekrasna, brodska Legija i belišćanski Baraberi bili su smješteni 10ak metara jedni od drugih, tokom svih 90 minuta i jedni i drugi su bodrili svoje igrače bez iti jedne jedine riječi upućene protivnicima, čak su u završnici i udružili glasnice pjevajući pjesme koje ih vežu, davali su posebnu kulisu ovoj utakmici, a onda se dogodila stvar kakva se ne viđa često.

Oglas

Oglas

Igrala se 61. minuta utakmice, a odjednom je s dijela tribine na kojem su bili smješteni navijači Marsonije u teren počelo letjeti sve i svašta, ponajviše limenke piva, malo komu je bilo jasno što se događa, a onda se vidjelo da je dobar dio Legije izišao sa stadiona, no ovaj put nije bilo kako je to uobičajeno u navijačkom svijetu da se obračuna s protivničkim navijačima, nego da pomognu nesretnoj ženi koja je kolabrirala 20ak metara od njihove tribine. Prekid utakmice koji su namjerno izazvali poslužio je kako bi dozvali liječnika koji je bio na drugoj strani stadiona, dr. Danijel Kardoš je pojurio na lice mjesta i pružio prvu pomoć, priskočili su i navijači, i Legija i Baraberi, brzo je stigla hitna pomoć i policija i nesretna je žena prevezena na daljnju obradu, a koliko smo uspjeli doznati sve je prošlo u najboljem redu, dobrim dijelom i zahvaljujući Legiji! Bravo momci!