Kajakašica Anamaria Govorčinović ostala na rubu polufinala u K-1 200 m

Tokio, 2. kolovoza 2021. – Najbolja hrvatska kajakašica na mirnim vodama, Anamaria Govorčinović, nije uspjela dohvatiti polufinale Olimpijskih igara u Tokiju u svojoj lošijoj disciplini – K-1 (kajak jednosjed) na 200 metara.

Oglas

Jedina naša kajakaška olimpijka na Igrama u Tokiju dva puta je bila trećeplasirana u konkurenciji osam kajakašica, najprije u kvalifikacijskoj utrci iz koje su dvije najbrže prolazile izravno u polufinale, potom, samo nekoliko sati kasnije u četvrtfinalnom “popravku”, iz kojeg su također dvije prvoplasirane prošle u poluzavršnicu.

Oglas

– To je realnost u disciplini 200 metara, u kojoj mnoge države imaju i po dvije predstavnice pa je konkurencija vrlo jaka. Moja bolja disciplina je jednosjed na 500 metara, a na rasporedu je za dva dana. U njoj očekujem i prolazak u polufinale, pa dalje što bude. Ali ići ćemo korak po korak – kazala je Anamaria Govorčinović.

Oglas

Njezin trener Aleksandar Knežević također nema previše zamjerki za današnji nastup, a što se tiče očekivanja, i on ih je više usmjerio prema nastupu u srijedu:

– Prezadovoljni smo, ovo nam je služilo za razbijanje treme i uvod u ono što slijedi od srijede, kada nastupa u svojoj jačoj disciplini, iako je i ovih 200 metara bilo sasvim dobro, možda i najbolji njezin ovogodišnji nastup u toj disciplini. Čekamo “petstoticu”, u kojoj je i izborena olimpijska norma, nadamo se prolasku u polufinale, dalje ćemo vidjeti…

U srijedu će obje naše mirnovodašice u “akciju”, osim Govorčinović u kajaku jednosjedu na 500 metra, Vanesa Tot nastupit će u kanuu jednokleku na 200 metara. (hoo)