Kajak kanu klub Olimpik proslavio 8. rođendan

Prije točno 8 godina je osnovan kajak kanu klub Olimpik iz Slavonskog Broda. Ime je dobio 2012. godine kada su se dva najistaknutija Hrvatska kajakaša pripremala za najveća svjetska natjecanja i to Antun Novaković za Turnir olimpijskih nada (neslužbeno svjetsko prvenstvo mlađih dobnih uzrasta) i Marko Lipovac za svjetsko prvenstvo i kvalifikacije za olimpijske igre.
Klupski treneri su Miroslav Lipovac, Marko Lipovac i Vedran Božić te pomoćni Dunja Lipovac i Zlatko Stanić koji u klubu rade maksimalno profesionalno i ozbiljno uz podršku predsjednice kluba gđe. Vlaste Novaković. Kako samo ime kluba kazuje, cilj nam je jednog dana imati olimpijca, za sada smo na dobrom putu.
Krenuli smo sa 0 članova, 0 čamaca, 0 vesala i bez prostorija, točnije iz dva limena kontejnera na “goloj” livadi bez struje, vode i grijanja da bi 8 godina kasnije klub napravio niz od čak 5 godina uzastopnih titula prvaka Hrvatske, imao najviše reprezentativaca te oko 150 registriranih članova kluba. Ponajviše raduje činjenica da smo imali vice prvaka svijeta i prvaka europe u liku Antuna Novakovića.
Uz sve navedeno grad je uložio 10 milijuna kuna kako bi se sagradio novi kajakaški dom kakav smo rezultatima i trudom zaslužili, a koji jedan od najmodernijih i najboljih u svijetu.
Kruna dosadašnjeg rada je dobivanje organizacije europskog prvenstva u maratonu u Slavonskom Brodu za 2023. godinu, a koji će biti možda i jedan od najvećih sportskih događaja koje smo u gradu ikada imali. Natjecanje koje privuče do 30 europskih zemalja sa nešto manje od 500 sportaša biti će prava promocija Slavonskog Broda diljem europe i svijeta!
Ovom prilikom klub želi zahvaliti svima koji su bili na dosadašnjem putu uspjeha i stvaranja jedne pozitivne sportske priče u našem gradu.
Sretan nam 8. rođendan i plovimo i dalje prema još većim uspjesima.