Kadetkinje – W17 EHF EURO: “Želimo proći skupinu!“

Crna Gora je od 5. – 15. kolovoza domaćin 15. Europskog prvenstva kadetkinja, ili službeno W17 EHF EURO 2021. Među 16 ekipa koje su izborile pravo nastupa na tom natjecanju, nalazi se i Hrvatska. Naše mlade rukometašice imaju vrlo tešku skupinu s Rusijom, Švedskom i Slovenijom. Ali, bez obzira na to, njihova želja je napokon proći skupinu i ući u borbu za poredak od 1. – 8. mjesta. Posljednji put, Hrvatska je uspješno prošla prvi dio natjecanja u Makedoniji 2015. godine. Tad je osvojeno 6. mjesto. Na posljednje dvije europske smotre, to nije uspjela napraviti. Godine 2017., u Slovačkoj, osvojile su 13., a prije dvije godine u Sloveniji, 14. mjesto.

Oglas

Izbornik Nenad Smiljanec proveo je gotovo cijelo ljeto s našim mladim rukometašicama na pripremama. Od Kampa Hrvatskog rukometnog saveza u Zadru sredinom lipnja, Delnica do Ivanić Grada te završnih priprema u Podgorici. Bio je to uzvrat za gostoprimstvo koje je Hrvatska iskazala Crnoj Gori boravkom u našem Kampu. Pri tome su odigrali dva susreta upravo s reprezentacijom domaćina. U jednom su poražene, drugi su dobile.

Oglas

Nenad Smiljnec, izbornik ženske kadetske reprezentacije:
Imamo vrlo jaku skupinu. Rusija i Švedska godinama su dominantne u tom uzrastu. Slovenija je ekipa koja od generacije do generacije ima uspona i padova, ali također može biti vrlo nezgodna za sve u skupini. Naš cilj, naša želja je proći skupinu i ako je ikako moguće otići u borbu od 1. – 8. mjesta. Time bismo sačuvali svoj status u A diviziji s najjačim reprezentacijama Europe. Prvi suparnik nam je Rusija koja je nedavno u Poljskoj lako osvojila turnir, i pri tome dobila Poljsku 13, a Slovačku 16 razlike. Vrlo su brza, motorična ekipa. Jako agresivna u obrani. Dobro smo ih analizirali i nadam se da imao rješenje za njihovu igru.“ 

Oglas

Evo popisa ženske kadetske reprezentacije za Europsko prvenstvo u Podgorici:

 1. LEA ZETOVIĆ – RK SESVETE – AGROPROTEINKA
 2. NIKA GALINEC – RK PODRAVKA VEGETA
 3. EMA NOVOSEL – ŽRK DUGO SELO ’55
 4. KATJA VUKOVIĆ – ŽRK DUGO SELO 55
 5. LARA PERIĆ – RK PODRAVKA VEGETA
 6. LAURA ORŠULIĆ – ŽRK 1234 VIROVITICA
 7. KALA KOSOVAC – RK LOKOMOTIVA
 8. IVA BULE – RK DALMATINKA
 9. TENA MEGERLE – RK PODRAVKA VEGETA
 10. NIKOLINA PLEŠA – ŽRK ZAMET
 11. SARA MARENDIĆ – ŽRK SPLIT 2010
 12. ANĐELA ŽAGAR – RK LOKOMOTIVA
 13. IVA ZRILIĆ – RK LOKOMOTIVA
 14. NIKA GAVRILOVIĆ – RK SESVETE – AGROPROTEINKA
 15. EMA BALAŠKO – RK PODRAVKA VEGETA
 16. IVONA STRINIĆ – ŽRK SPLIT 2010

STRUČNO VODSTVO:

 1. NENAD SMILJANEC – Izbornik
 2. ANĐA BILOBRK – Trenerica
 3. MIRKO ZORKO – Trener vratarki
 4. IVAN ĐUROCI – Kondicijski trener
 5. FRAN LONČARIĆ – Fizioterapeut
 6. DEAN VUČIĆ – Tehniko

Hrvatska 15. Europsko prvenstvo otvara 5. kolovoza susretom protiv Rusije u 15:45h. Dan kasnije, igrat će sa Švedskom u 14:00h. I konačno, 8. kolovoza u 16:00h čeka je susret protiv Slovenije. Dvije najbolje ekipe iz svake od četiri skupine idu u borbu za medalje , a ostale će se boriti za poredak od 9. – 16. mjesta.

Naslov prvakinja brani Mađarska. Inače, po tri naslova imaju Rusija i Danska, a po jedan još osam zemalja.

Izvor HRS