Kadetkinje – W17 EHF EURO: Uvjerljiv poraz od Danske

Nakon dana predaha, nastavljeno je Europsko prvenstvo kadetkinja u Podgorici. Hrvatska reperezentacije poražena je odmah na početku drugog kruga od Danske 35:22 i tako je ostala bez prilike za polufinale.

Nakon početne prednosti Danske od 1:3, naše mlade rukometašice uspijevaju  stići do izjednačenja 3:3. I drže se dobro sve do sredine poluvremena. Tada Danska ponovno stvara nešto osjetniju razliku od tri pogotka i polako počinje kontrolirati susret.  Posljednji put Hrvatska se približila svojim suparnicama u 20. minuti kada je bilo 9:11. Na žalost, slabo su završnicu prvoga dijela odigrale hrvatske rukometašice i Danska je u posljednjih deset minuta napravila niz od 7:3 te na predah odnijela velikih plus šest (12:18) .

Već po broju primljenih pogodaka bilo je jasno da hrvatska obrana nije na onom nivou na kakvom je bila protiv Švedske i Slovenije. Brza igra Dankinja, visoki postotak realizacije i dobra konta malo po malo gurali su Hrvatsku u sve veći i veći zaostatak. Nakon sedam minuta igre u nastavku, Danska je imala deset pogodaka prednosti. Sredinom drugog poluvremena, Danska je napravila seriju od 7:0 i pobjegla na velikih 13 razlike. Do kraja je ostalo samo pitanje hoće li to biti još teži poraz od Rusije ili će Danska smanjiti gas i čuvati neke svoje udarne snage za sutrašnji susret.  Dogodilo se ovo drugo pa je Hrvatska doživjela poraz od 13 razlike. Bilo bi i više da tri naše vratarke nisu imale čak 16 obrana.

Hrvatska je na kraju imala samo 43 posto realizacije. Danska čak 64 posto.  Najbolji strijelac u našim redovima bila je Katja Vuković sa šest pogodaka, a kod Danske fantastična Julie Mathiesen Scaglione s 14 pogodaka iz 18 pokušaja.

U prvom susretu dana Glavne skupine I, Rusija je teško porazila domaćina Crnu Goru 35:16. Hrvatska sutra u 18.00 sati igra upravo protiv te reprezentacije.

 

W17 EHF EURO : GLAVNA SKUPINA I, 10. kolovoza

DANSKA – HRVATSKA 35:22

RUSIJA – CRNA GORA 35:16

Izvor HRS