Kadetkinje – W17 EHF EURO: Težak poraz na otvaranju Europskog prvenstva

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija doživjela je težak poraz od Rusije 23:37 na startu Europskog prvenstva u Podgorici. Protiv jednog od favorita natjecanja, Hrvatska je bila u stalnom zaostatku i nije vodila ni u jednom trenutku susreta.

Oglas

Nakon solidnog otvaranja, Rusija je vrlo brzo ušla u svoj ritam igre i s dvije serije po 3:0, od rezultata 2:2 u petoj minuti, otišla na 2:8. Pokušavala je naša mlada ekipa pratiti brzi ritam Ruskinja, pa i njihovu agresivnost u obrani, ali izuzetno motoričan ruski sastav kažnjavao je svaku njihovu pogrešku. Nakon što je Rusija deset minuta prije kraja prvoga dijela otišla na plus sedam (4:11), naše su rukometašice do predaha ipak uspjele malo smanjiti tu razliku i s 10:15 otišle su na poluvrijeme.

Oglas

Najbolje razdoblje u igri naše reprezentacije bilo je početkom drugog dijela. Vrlo brzo su 10:15 pretvorile u 14:16 i probudile nadu da bi se susret mogao uvesti u vode neizvjesnosti. Ali Ruskinje su odgovorile brzo i žestoko. Do sredine drugog dijela uspjele su napraviti niz od 3:8 i pobjeći na nedostižnu razliku. Na kraju treće četvrtine susreta bile su na plus deset. I ta je prednost stalno rasla.

Oglas

Alina Reshetnikova sa šest pogodaka iz sedam pokušaja bila je najbolja u ruskim redovima. Prvo ime u našim redovima bila je Katja Vuković koja je postigla šest pogodaka iz isto toliko udaraca. Odlična je bila i Tina Megerle s realizacijom 5 od 5.

U prvom susretu naše skupine, Švedska je pobijedila Sloveniju 21:18. Hrvatska danas u 14.00 sati igra susret 2. kola upravo protiv Švedske.

W17 EHF EURO 2021:  SKUPINA B, 1. KOLO

HRVATSKA – RUSIJA  23:37

ŠVEDSKA – SLOVENIJA 21:18

Izvor HRS