Kadetkinje – W17 EHF EURO: Sjajna igra i pobjeda protiv Švedske

Dan nakon teškog poraza od Rusije, hrvatska ženska kadetska reprezentacija pokazala je sasvim drugo lice i uvjerljivo pobijedila Švedsku 33:27 te tako ostala u igri za prolazak skupine. O tome će odlučivati protiv Slovenije.  

Oglas

Hrvatskom izborniku i našim mladim rukometašicama sasvim sigurno nije bilo lako nakon teškog poraza protiv jednog od favorita Prvenstva. Ali, digle su glavu i shvatile da za njih  objektivno, Europsko prvenstvo počinje susretom sa Švedskom.

Oglas

Dvije početne prednosti 0:1, i 1:2 Švedske, naša mlada ekipa je brzo dostigla i kod rezultata 3:2 preuzela prednost. Od tog trenutka do kraja susreta, Šveđanke nisu imale više ni jedno vodstvo. Doduše, veći dio prvog poluvremena bio je izjednačen. Ali, Hrvatska je uspijevala držati ritam pogodak za pogodak i konačno u završnici stvoriti dva pogotka viška. Tako se na predah otišlo pri rezultatu 17:15 za našu ekipu. Broj pogodaka jasno otkriva da su obrane pomalo bile u drugom planu.

Oglas

U nastavku Švedska prijeti. Stalno drži priključak. Nakon četiri izjednačenja, gdje se susret definitivno lomio, Hrvatska konačno u 47. minuti bježi na plus dva i lakše diše. Kad je ta razlika na ulasku u posljednjih deset minuta dignuta na četiri razlike bilo je jasno da naše djevojke to ne mogu izgubiti. Samopouzdanje hrvatskih rukometašica raslo je sa svakim novim pogotkom razlike, a na kraju se ta razlika zaustavila na plus šest.

Briljantna je danas bila Iva Bule s deset pogodaka iz 12 pokušaja. I logično, izabrana je za igračicu susreta. Odlična je ponovno kao i protiv Rusije bila Katja Vuković s pet pogodaka, baš kao i Tena Megerle premda je potrošila nešto više lopti. A što tek reći za 11 obrana Eme Novosel? Kod Švedske, prvi strijelac Sol Karlsson s osam pogodaka.

Danas je slobodan dan. U nedjelju, 8. kolovoza u 16:00 sati Hrvatska igra protiv Slovenije za prolazak skupine.

W17 EHF EURO: SKUPINA B, 2. KOLO
HRVATSKA – ŠVEDSKA 33:27

Izvor HRS