Kadetkinje u drami protiv Bugarske osigurale nastup na Euru

Foto: HOS

Drama kakvu samo odbojka može kreirati, utakmica u pet setova, utakmica koja je trajala punih 125 minuta – čiste igre! Utakmica u kojoj je ulog bio ogroman, plasman na Europsko U16 prvenstvo od 10. do 20. srpnja u Slovačkoj i Mađarskoj. Drama koju su kreirale mlade Hrvatice, pobijedivši vršnjakinje iz Rumunjske s 3:2 u setovima, i to nakon što su gubile s 2-0 u setovima. Može li biti veća drama?

Tek tada, nakon što je smireni izbornik Miodrag Miki Stojaković do tada uveo sve igračice u igru, tražeći najraspoloženije pojedine, kolo sreće se počelo okretati u našu stranu. Ali, uz ogromno psihofizičko trošenje, jer kada se pogledaju poeni po setovima postaje sve jasno.

Rumunjke su dobile relativno lagano prva dva seta s 25:18 i 25:14, da bi Hrvatice uzvratile neusporedivo teže, s 25:23 i 27:25. Teže, ali tim slađe… I onda rulet petog seta, koji Mikijeve izabranice odbijaju sa 15:12.

Najučinkovitija po poenima Maša Mlinar sa 17 poena, po 12 su dodale Ana Prkačin i Tonka Bošnjak.

–  Ovo je pobjeda želje, volje, snage i ne odustajanja – rekao je odmah po svršetku susreta  neizmjerno sretni izbornik Miodrag Stojaković, koji je sa svojim stručnim stožerom, nakon dugo godina, osigurao nastup naše U16 ženske reprezentacije među 12 najboljih ekipa u Europi.

–  Ponosan sam na njih, jer nisu odustajale do kraja, iako su i same bile iznenađene kako su loše otvorile susret u prva dva seta. Tu su zapravo rezultat izvukle igračice s klupe, jer kao trener morao sam stalno tražiti najraspoloženije igračice za igru. I to je velika vrijednost ove reprezentacije, jer je ovo dobro odabran kolektiv. Zato je to prije svega pobjeda kolektiva.