/Kadetkinje osigurale povratak u A diviziju!
zu16-ep-slavlje-3-mjesto

Kadetkinje osigurale povratak u A diviziju!

Pobjedom protiv Norveške od 49:45 (13-14, 12-17, 11-7, 13-7) U16 ženska reprezentacija Hrvatske osvojila je 3. mjesto na Europskom prvenstvu B divizije.

Nakon poraza protiv Portugala u polufinalu Europskog prvenstva u Sofiji, utakmica protiv Norveške bila je posljednja prilika našim kadetkinjama za povratak u A diviziju. Taj su zadatak izabranice Željka Ciglara shvatile maksimalno ozbiljno i dale sve od sebe kako bi U16 reprezentaciju vratile tamo gdje pripada – u prvi razred europske košarke, u A diviziju.

 

U obrambenoj utakmici s malo poena Hrvatska je naposljetku svladala Norvešku sa 49:45, što je, zanimljivo, bio isti rezultat kojim je Portugal dan ranije slavio protiv Hrvatske u polufinalu.

 

U slavlje Hrvatske dvije igračice su ugradile doble-double učinak: Vivien Nejašmić (16 poena, 11 skokova) i Dorja Iva Žaja (11 poena, 14 skokova). Dobru je igru pružila i Nika Rodek sa 7 poena, 4 asistencije i 8 osvojenih lopti. Dorja Iva Žaja je ušla i u najbolju petorku prvenstva, zajedno s Karyn Sanford (Norveška), Anom Barreto (Portugal), Emmom Rinat (Izrael) i Mojcom Jelenc (Slovenija), najkorisnijom igračicom (MVP).

Podijeli
  •  
  •  
  •