Kadeti KK Marsonije od siječnja slijedeće godine igrat će u Jedinstvenoj Hrvatskoj ligi

Kadeti KK Marsonije od siječnja slijedeće godine igrat će u Jedinstvenoj Hrvatskoj ligi za igrače koji su rođeni 2005. godine i mlađi. Mladi Brođani bili su najbolji na regiji Slavonije i Baranje te će u nastavku sezone igrati s najboljim klubovima u Hrvatskoj u svom godištu. U dvije finalne utakmice kadeti Igora Kovačevića bili su bolji od Vrijednosnica Osijek te ih vrlo brzo očekuju utakmice protiv: Cibone, Zadra, Splta, Cedevite junior i ostalih klubova.

Oglas

S obzirom da regija Slavonija i Baranja za nastup u Jedinstvenoj Hrvatskoj ligi za kadete koji su 2005. godište i mlađi daje samo 1 klub napravljena je prvo liga. Za nastup se prijavilo 10 klubova koji su prvo bili u dvije skupine po 5. Igralo se dvokružno kroz 10. kola, a nakon toga pobjednici skupina u dvije međusobne utakmice odlučili su koji će klub predstavljati regiju istok u Jedinstvenoj Hrvatskoj kadetskoj ligi. To su kadeti Marsonije koji su u prvoj finalnoj utakmici s minimalnih 68:67 poraženi na gostovanju kod Vrijednosnica Osijek, da bi u uzvratu u dvorani Vijuš slavili sa 67:53. Bila je to silno borbena utakmica na obje strane uz puno energije. Kada je tako, onda su prisutne i izgubljene lopte kojih su imali jedni i drugi. Gosti iz Osijeka niti jednom nisu bili u vodstvu, dok su Brođani cijelo vrijeme imali prednost za zasluženu pobjedu.

Oglas

Kadeti Marsonije poveli su 2:0, dok su Vrijednosnice Osijek izjednačile na 2:2 za prvo i jedino poravnanje na utakmici. Do kraja prve četvrtine Brođani su stekli prednost od 19:11 koji su do poluvremena još udvostručili na velikih 40:22. Nešto bolje Osječani igraju u trećoj dionici nakon koje su smanjili na 50:37 uoči posljednjeg perioda. Nošeni tom igrom gosti za 3. minute u 4. četvrtini dolaze na samo 7 koševa zaostatka na 50:43. Međutim, Filip Sivrić i Fran Carević svojim koševima odveli su kadete Marsonije u mirnije vode do sigurne pobjede sa 67:53. Cijela prva petorka domaćeg trenera Igora Kovačevića ubacila je dvoznamenkasti broj koševa. Tako je Filip Sivrić postigao 17, Sven Pavić 15, Fran Carević 12, a Jakov Špehar i Filip Sekulić svaki po 11 poena.

Oglas

Trener kadeta Vrijednosnica Osijek Zoran Andrić imao je samo 2 raspoložena igrača i to Jakova Matuzovića koji je postigao 21 i Gabrijela Flanjka s 13 koševa koji su bili premalo za učiniti nešto više.

Za kadete Marsonije ovo je veliki uspjeh plasirati se u Jedinstvenu Hrvatsku ligu među 12 najboljih klubova. Tako će: Cibona, Zadar, Split, Cedevita junior i ostali klubovi ovog uzrasta nakon nekoliko godina ponovno igrati u dvorani Vijuš.

Jedinstvena Hrvatska košarkaška liga za kadete koji su 2005. godište i mlađi s 12 klubova trebala bi krenuti već 8. siječnja slijedeće godine. U njoj će kadeti Marsonije biti jedini predstavnici Slavonije i Baranje što je velika stvar za klub, ali i za same igrače.

Tekst Josip Šebalj

Foto FB KK Marsonia