Kadeti KK Brod nadomak Jedinstvene košarkaške lige Hrvatske

Kadeti Košarkaškog kluba Brod u prvom dijelu sezone igrali su kvalifikacijsku ligu na području Slavonije i Baranje kako bi se plasirali u Jedinstvenu Hrvatsku ligu za ovaj uzrast. Igrači trenera Krunoslava Rimca u svojoj skupini osvojili su 2. mjesto, dok su bolje od njih bile Vrijednosnice Osijek. Na kraju su se Osječani kroz kvalifikacije probili do Jedinstvene Hrvatske kadetske lige, dok će se Brođani kroz Kup regija pokušati probiti do poluzavršnice Prvenstva Hrvatske.

Oglas

Završila je košarkaška kvalifikacijska liga za kadete koji su 2005. godište za područje Slavonije i Baranje. Naime, 10. klubova bilo je podijeljeno u dvije skupine po 5 te su prvaci igrali u finalu na dvije utakmice za plasman u Jedinstvenu ligu. Slavonski Brod je imao 2 svoja kluba, pa su tako kadeti Broda koje vodi Krunoslav Rimac osvojili 2. mjesto u svojoj skupini iza Vrijednosnica Osijek, dok su u drugoj skupini kadeti Marsonije Igora Kovačevića došli do prve pozicije. Na taj način izostao je gradski derbi za ulazak u Jedinstvenu Hrvatsku ligu, dok su na kraju kadeti Marsonije u dvije utakmice bili bolji od Osječana za plasman u ligu s najjačim klubovima u Hrvatskoj. Kadeti Krunoslava Rimca mogu žaliti za propuštenom prigodom jer su u skupini imali 6 pobjeda i 2 poraza i to oba od osječkih Vrijednosnica.

Oglas

Prema tome u te dvije utakmice protiv Vrijednosnica Osijek kadeti Broda nisu uspjeli proći do finala i susreta s kadetima Marsonije. A bili su jako blizu. Naime, u prvoj utakmici na parketu dvorane Vijuš uoči posljednje četvrtine imali su vodstvo od 65:48. Činilo se da će zadržati tu prednost jer i razlika može presuditi u konačnici. Međutim, mladi Brođani posljednju četvrtinu izgubili su s 27:6 što je Osječanima donijelo pobjedu sa 75:71. U uzvratu su Vrijednosnice slavile s 83:70.

Oglas

Uz Karla Sudića od kadeta Broda je prema učinku najbolji Borna Dorontić koji je u 5 utakmica postigao 87 koševa što je prosjek od 17,4 po svakoj utakmici. Tu su još: Fabijan Pitlović, Dorijan Marić, Stjepan Balen, Zvonimir Junačko, Filip Nužda, Filip Safundžić, Ivan Barišić, Vili Ćerić, Filip Pejić, Marin Krajinović, Fabijan Gabaldo, Marin Matijević i Petar Trtolja.

Prošli vikend održane su i dodatne kvalifikacije u kojima su Vrijednosnice Osijek na kraju ipak uz Marsoniju izborile plasman u Jedinstvenu kadetsku ligu. Zbog toga su u natjecanju kadetske Lige za prvaka Kupa regija ostala 4 kluba i to: Brod, Vinkovci, Borovo i Košarkaška akademija Osijek. Gledajući rezultate u kvalifikacijskoj ligi kadeti Krunoslava Rimca među 4 ova kluba su favoriti za plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske.

Kadeti Broda u 1. kolu Lige za prvaka Kupa regija sutra gostuju u Vukovaru kod Borova, dok njihova druga ekipa protiv: Belišća, Županje, Požege i Đakova igra za plasman od 5. do 9. mjesta.

Tekst / Foto Josip Šebalj