Jurjevčani startali u pripremni period s visokim ambicijama

Nogometaši Zrinskoga krenuli su s pripremama za novu 2020./2021. sezonu u kojoj će u Trećoj hrvatskoj nogometnoj liga Istok nastupiti čak 18 klubova.

Na zajedničkom sastanku igrača i uprave Ivica Kocur upozorio je na dvije važne stvari koje će obilježiti ovogodišnju sezonu. Prva je neizvjesna situacija oko korona virusa. Tim povodom Kocur je zamolio sve igrače i članove stožera da se odgovorno ponašaju prema trenutnoj situaciji i da se pridržavaju svih epidemioloških mjera koje propisuje Stožer civilne zaštite. Drugu stvar koju je istaknuo Ivica Kocur jest činjenica da će se od sezone 2021./22. umjesto pet formirati tri treće lige što znači da će ova sezona biti kvalifikacijska odnosno da će prvih pet momčadi steći pravo igranja u novoustrojenoj trećoj ligi. Tim povodom Kocur je pozvao igrače na korektan odnos prema obvezama kao i potpunu predanost klubu.

Trener Josip Milardović pozdravio je sve igrače i ukratko im predstavio plan rada. Prva tri dana igrači će odraditi uvodne treninge, u subotu će odigrati međusobnu utakmicu, a od ponedjeljka se kreće punim intenzitetom. Prvu provjeru nogometaši Zrinskoga imat će 11. srpnja protiv Bedema iz Ivankova.

Predstavljen je i igrački kadar: klub su napustili Krešimir Bubalo, Luka Matković, Zamitt i Matheus, a novopridošli igrači su: Benjamin Ždinjak, dvojica povratnika Pavo Kovačević i Matija Živković te novi igrači koji će se pokušati nametnuti stručnom stožeru: Luka Čajo, Litvanac Viktor Geraskins, Maid Zec, Karlo Ulm, Aldan dis Santos Kaua, Alen Nuhanović i Damjan Jurić.

Prozivci su opravdano bili odsutni golman Denis Pintarić te Iva Kegelj i Ivan Žutić.

Nakon toga trener Josip Milardović i njegov pomoćnik Krešimir Galić i Domagoj Malovan, trener golmana odradili su uvodni trening.

Izvor djsport.hr (Miro Šola)