Juniorke bez četvrtfinala nakon poraza od Mađarske i pobjede Švicarske

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija nije uspjela izboriti četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Sloveniji. Nakon poraza od Mađarske 17:29, našoj mladoj vrsti trebala je pobjeda Egipta nad Švicarskom. Ali to se nažalost nije dogodilo jer je Švicarska slavila 26:23 i tako uz Mađarsku, prošla u četvrtfinale iz glavne skupine 4.

Oglas

Hrvatskoj reprezentaciji sada slijedi borba za poredak od 9. – 12. mjesta. Prvi suparnik je Crna Gora. Taj susret na rasporedu je 30. lipnja. U drugom susretu tog razigravanja susreću se Japan i Češka. Pobjednici tih susreta dan kasnije igraju za 9./10. mjesto, a poraženi za 11./12. mjesto. Točnu satnicu odredit će IHF i organizator prvenstva tijekom noći.

Oglas

Inače, u četvrtfinalu 23. Svjetskog juniorskog prvenstva međusobno igraju: Nizozemska i Angola, Švicarska i Norveška, Njemačka i Švedska, odnosno Mađarska i Danska. Naslov brane mlade rukometašice Mađarske.

Oglas

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija poražena je prije ovog susreta u 2. kolu glavne skupine 4 na Svjetskom prvenstvu od Mađarske 19:29. Mađarska je tako nastavila pomalo nevjerojatan niz od 12 pobjeda zaredom na dva posljednja svjetska prvenstva.

Kad susret otvorite s dvije tehničke pogreške i jednim promašenim zicerom, teško je očekivati da vas suparnice neće kazniti. A osobito stoga jer su na drugoj strani braniteljice naslova. U prvih 10. minuta Hrvatska je postigla samo jedan pogodak. Bila je to najslabija predstava naših rukometašica na natjecanju u Sloveniji do sada.

Cijelo prvo poluvrijeme, Hrvatska nije uspjela postići dva pogotka u nizu. A upravo to stalno su radile Mađarice. Uz sve to, na vratima su imale i super raspoloženu Pannu Zsigmond koje je skupila 12 obrana (od toga i dva naša sedmerca), i sve je bilo jasno. Zaostatak od pet pogodaka (8:13) i nije bio prevelik na poluvremenu. Hrvatska je imala samo 38 posto realizacije u prvih 30. minuta.

U nastavku je Hrvatska još malo pala. Redale su se tehničke pogreške jedna za drugom (na kraju ih je bilo čak 15), a Mađarska je nastavila u istom tempu. Pogađale su iz svih pozicija. Prvi put na plus deset otišle su u 47. minuti. Pet minuta prije kraja otišle su na 12 razlike i to zadržale bez većih problema.

Najbolji strijelac Hrvatske bila je Klara Birtić sa šest pogodaka uz 50 posto učinkovitosti. Po tri su dale Margarita Šakrić i Mia Brkić. Među Mađaricama vratarke Panna Zsigmond 12 i Anna Bukovszky s četiri obrane. Najučinkovitija je pak, bila Johanna Farkaš koja je postigla sedam pogodaka iz sedam pokušaja.

IHF SP 2022: GLAVNA SKUPINA 4, 2. KOLO
HRVATSKA – MAĐARSKA 17:29