Juniori Papuka okitili se jesenskom titulom

Protekla jesen bila je odlična za nogometaše Papuka, seniorska momčad zauzela je drugo mjesto u 1. ŽNL iza nedodirljivog BSK-a što je zapravo ravno i tituli jer su Bučani doista daleko iznad ove konkurencije, a pravim naslovom okitili su se i juniori. Ono što im je zajedničko je Dalibor Banović koji s klupe vodi obje momčadi, ali i nekoliko juniora već čvrsto drži vrlo ozbiljne pozicije u prvoj momčadi.

Uz okosnicu ekipe Raguza, Šubare, Piccone, Miškića, Marčinkovića te kapetana Matković-Grgića koji svi igraju za seniore tu su mladi 2005. i 2006. godište, Abramovic, Jurčić, dva Banovića, Dragun i braća Ćorići koji su budućnost našega kluba. Ovi mladi odlično pariraju starijim vršnjacima, mislim da smo najmlađa ekipa u ligi. Svi dečki stvarno dobro rade na treningu i uspjeh se vidi i za nas su zaista odlični i pokazuju da smo na pravom putu, da se samo radom može do ozbiljnih rezultata – rekao je trener Papuka Dalibor Banović za Sportalo.

I sam Banović niže odlične rezultate na trenerskoj klupi, snalazi se u toj ulozi kao ranije pred protivničkim golovima, u dvije godine rada stvorio je nekoliko sjajnih mladih igrača, ostvario zapažene rezultate s mlađim, a sada i sa seniorskom momčadi. Uz dodatno školovanje s kojim se već intenzivno bavi i naravno iskustvo koje stječe, pred njim je zasigurno lijepa trenerska karijera.

U posljednjem kolu Papuk je uvjerljivo nadigrao juniore BSK-a iz Buka uz tri gola Marijana Šubare, te jednim kapetana Matković-Grgića i Danijela Picciona. Na ljestvici je Papuk prvi sa 25 bodova, jednim više od Požege, dva više od Slavije, dok se Pakrački Hajduk može tu ugurati ako slavi u zaostaloj utakmici, a trenutno je na 21. bodu. Da je ljestvica zaista objektivna govori i gol razlika, Papuk je zajedno sa Požegom najefikasnija momčad lige, i jedni i drugi su u 10 odigranih utakmica postigli po 45 golova i primili po 10!

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.