Juniori Osijeka su 2006. osvojili titulu u prvenstvu i u Kupu Hrvatske

Najveće rezultatske uspjehe Škole nogometa NK Osijek važno je spomenuti, bez obzira na to što je svima u Klubu najvažniji proces stvaranja igrača, a u njemu nema natjecateljskih imperativa. No, svaka momčad, dakako, želi pobjeđivati i ostvarivati uspjehe, pa ćemo se ovom prigodom prisjetiti dvostruke krune juniora iz 2006. godine. Tada je vrlo nadarena generacija Bijelo-plavih (1987/88), u završnoj kategoriji mlađih uzrasta, bila i državni prvak i pobjednik Kupa Hrvatske.

Doček u Gradskom vrtu

Titulu su Osječani potvrdili na današnji dan, 24. svibnja, kada su u posljednjem kolu ligaškog natjecanja u Varaždinu svladali svoga domaćina s uvjerljivih 4:1. Unatoč kiši koja je tada padala u našem gradu, učenici Gorana Popovića imali su doček na stadionu. Što se tiče Kupa, tada se igrao završni turnir u Poreču i Umagu na kojem je Osijek osvojio prvo mjesto, ispred Hajduka baš kao i u prvenstvenoj utrci.

U toj su generaciji igrali: VargićKardumJ. PranjićMiličevićKneževićLekoNikšićPavoševićAmidžićMarjanovićDžankoPetrićKrstanovićPejićBogadiDrljeMendešI. i MMikulićĐukićValinčićKučeraPfeiferPavličićOstopanjKotrisMihaljević i Malbašić.

Foto nkosijek