Juniori KK Marsonia prvaci Slavonije i Baranje

Juniori KK Marsonia postali su prvaci Lige Slavonije i Baranje za igrače koji su rođeni 2002. godine i mlađi. Tijekom cijele sezone momčad trenera Igora Kovačevića imala je kontinuitet dobrih igara. Premda je prvenstvo prekidano zbog pandemije, dok je iz istog razloga stalno bilo odgoda utakmica, uspjeli su nekako završiti ovu sezonu. Na kraju su Brođani u službenoj konkurenciji od 10 utakmica zabilježili 9 pobjeda uz samo 1 poraz koji je došao na kraju od KA Osijek kada se već i ranije znalo da su osvojili naslov prvaka na regiji istok. Po završetku sezone povjerenik natjecanja Miroslav Vagner uručio je pehar i medalje kapetanu juniora Marsonije Arianu Kovačeviću koji ih je zbog epidemioloških mjera podijelio suigračima.

Oglas

Mi se i dalje borimo s dobivanjem termina u dvoranama i još uvijek tražimo svoje mjesto u Slavonskobrodskom sportu. Ovaj uspjeh je dokaz da dobro radimo te da imamo uspjeha. Na kraju, mi ćemo na poluzavršnici državnog prvenstva predstavljati svoj grad i županiju te smatramo da smo zaslužili bolji status. – riječi su trenera juniora KK Marsonia Igora Kovačevića.

Oglas

Oglas

U cijelom natjecanju bilo je 8 klubova s tim što su Valpovo i Rekord Tim iz Oriovca igrali izvan konkurencije. Juniori Igora Kovačevića poraženi su od vršnjaka iz Oriovca, ali im se taj poraz ne računa jer oni igraju izvan konkurencije, pa je stoga učinak Brođana s tim klubovima 12 pobjeda i samo 2 poraza. U ovoj sezoni za juniore Marsonije nastupila su 22 igrača među kojima su samo 3 juniora izlazno 2002. godište, a to su: Arian Kovačević, Fran Vlatko Vištica i Mihael Martinović. Uz njih igrali su kadeti i pretkadeti koji su 2006. godište kao što su Jakov Špehar i Lovro Orešković. Brođani imaju i prvog strijelca lige Ariana Kovačevića koji je u 9 utakmica postigao 224 koša što mu donosi prosjek od 24,9 poena po svakoj utakmici. Uz njega su na dvoznamenkastom prosjeku Karlo Nužda s 11 i Ivan Lazić s 10,7 koševa u svakoj utakmici.

– Malo nas je tko stavljao za favorite u Ligi juniora Slavonije i Baranje, međutim, nama je to bila olakotna okolnost iz razloga što nismo imali imperativa. Igrali smo utakmicu po utakmicu i na kraju su završili ispred dvije osječke ekipe. Nadam se da će ovaj naš uspjeh potaknuti da se u Slavonskom Brodu igra još bolja seniorska košarka i to na većoj razini od Druge lige. – smatra kapetan juniora Marsonije i najbolji strijelac lige Arian Kovačević

Zbog pandemije HKS odlučio se na promjenu sustava natjecanja. Tako su juniori Marsonije kao prvaci skupine istok u 3 grupi u kojoj su drugoplasirani iz centra, a to je zagrebački Bosco, pa drugi iz zapadne skupine i četvrti s juga. Igra se samo jedna utakmica, dok je sigurno da će Brođani kao prvaci svoje regije gostovati, a gdje saznat će 6. svibnja. Ukoliko bi došli do pobjede igraju s pobjednikom drugog para i prvak te 3. grupe ide na završni turnir među 4 najbolje juniorske ekipe u Hrvatskoj. U međuvremenu je među klubovima krenuo drugi prijedlog oko održavanja poluzavršnice PH te će se njihov stav predložiti savezu koji možda i promjeni svoju odluku.

Prema prijedlogu saveza prve utakmice trebale bi se igrati 15. svibnja, dok je tjedan dana kasnije na programu finalna utakmica u grupi. Uz juniore Marsonije na poluzavršnici državnog prvenstva, Slavoniju i Baranju predstavljat će i drugoplasirani klub na regiji istok – Košarkaška akademija Osijek.

Autor: Josip Šebalj