Jug i Mladost u finalu državnog prvesntva

Dubrovački Jug Adriatic osiguranje ušao je u finale Prvenstva Hrvatske. Pobjedom u jedinoj polufinalnoj utakmici u svom Gružu nad sastavom Solarisa, Dubrovčani su izborili novo finale državnog prvenstva u kojem će se sučeliti Mladosti. Bit će to već peto uzastopno finale ove dvije momčadi za naslov prvaka Hrvatske.

U Dubrovniku je podosta toga bilo razriješeno već nakon u biti prve četvrtine. U njoj su Kobešćakovi igrači poveli 5:1, da bi nakon dvije i pol minute igre u drugoj četvrtini još malo ‘podebljali’ prednost golom Lorena Fatovića za 6:1. U dva su navrata u ovoj dionici Šibenčani uspjeli smanjiti zaostajanje na dva gola minusa (6:4 i 7:5), ali to je bio optimalno i maksimum što su Šibenčani mogli napraviti u ovoj utakmici. Jugov je sastav jednostavno prejak, sa širim izborom kvalitetnijih i iskusnijih igrača koji su tu nadmoć i dokazali u vodi.

Alexandros Papanastasiou s 4 pogotka, od toga 2 iz peterca, te Loren Fatović s 3 gola, sva tri iz kontre bili su među najzapaženijima u pobjedničkom sastavu. Uz dojmljive brojke obrana vratara Tonija Popadića (15). No, kada smo kod vratara, valja pohvaliti i Marina Šparadu iz Solarisa s 13 obrana.

Finalna serija utakmica za naslov prvaka Hrvatske, Jug Adriatic osiguranje – Mladost počinje u subotu, 8. svibnja u Dubrovniku, a prvak će biti sastav koji prvi ostvari tri pobjede.

Izvor: HVS.hr