Jozo Zovko otišao u trenersku mirovinu nakon više od 30 godina na klupi NK Parasan Golobrdci

GOLOBRDCI – Prije nedjeljne utakmice 7. kola 1. Županijske nogometne lige koju su na igralištu Pod selom u Golobrdcima odigrali domaći Parasan i Croatia (Donja Obrijež) uz malu svečanost od trenerskog posla oprostio se dugogodišnji trener Parasana Jozo Zovko – Joka. Predsjednik kluba Domagoj Mandić tom prilikom uručio mu je i nekoliko prigodnih poklona, a igrači Parasana su svom treneru za oproštaj poklonili i pobjedu rezultatom 4:2 čime su došli do prvih bodova u ovoj sezoni

Oglas

Jozo Zovko rođen je 05. 04. 1954. u Tešnju (Bosna i Hercegovina). U igračkoj karijeri nastupao je za NK Parasan i NK Požegu pod vodstvom legendarnog Krešimira Bubaka. Trenerskim poslom počeo se baviti davne 1989. godine kada je još kao aktivan igrač vodio juniore Parasana, a trenerski ispit je položio kod tadašnjeg instruktora Nogometnog saveza, legendarnog Dragutina Krizmanića. 

Oglas

Cijelu trenersku karijeru proveo je na klupi Parasana uz dvije pauze od oko godinu i pol dana. U tom razdoblju dva puta je bio prvak 2. Županijske nogometne lige (1998./1999. i 2021./2022.) i plasirao se u 1. ŽNL te je jednom sa svojim igračima osvojio naslov prvaka 3. Županijske nogometne lige (2017./2018.). 

Oglas

Nogometni klub Parasan osnovan je prije 66 godina odnosno 1956. godine, a Jozo Zovko je trener koji je najduže bio na klupi seniorske momčadi te je i najtrofejniji trener u povijesti kluba sa 3 osvojena naslova prvaka.

Preko 30 godina Jozo Zovko je bio trener Parasana i to uvijek kao volonter, bez ikakve novčane naknade. Puno generacija i dobrih igrača je kroz ta tri desetljeća prošlo kroz klub iz Golobrdaca, a kapetani prve momčadi u tom razdoblju su bili Ivica Blažević – Žile, Darko Zovko, Kristijan Kovačević, Ivan Kajinić, Blaž Supan, Domagoj Mandić i Damjan Zdravković. 

Igrač kojeg je najduže trenirao svakako je Stipo Koutni koji je svih tih 30 godina nastupao za NK Parasan, a posljednji put u sastavu je bio 06. 03. 2022. u kupu s Dobrovcem u Golobrdcima. Popularni “Štefo” rođen je 16. 09. 1967., a za Parasan je registriran 25. 08. 1981.

Jozo Zovko je i hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, u požeškom Zvečevu radio je 41 godinu, a od mladih dana bavio se i sviranjem, odnosno od svoje petnaeste godine. I nakon odluke o odlasku u trenersku mirovinu sigurno će Joka ostati blizu svog kluba čije utakmice i dalje neće propuštati.

Klub iz Golobrdaca će u nastavku sezone 1. ŽNL voditi mladi trener Marko Petrović. 

Izvor PŠS