Josip Mišić pojačao Dinamo

S Rijekom je prekinuo Dinamov niz osvajanja naslova i 2017. godine dohvatio prvenstvo i Kup, a od ovoga će tjedna opet krenuti u lov na dvostruku krunu, ali u – plavome dresu. Josip Mišić, donedavni vezist lisabonskog Sportinga i bivši igrač Osijeka i Rijeke, novi je član maksimirskoga kluba u kojem će osnažiti konkurenciju u sredini terena. Sa Sportingom je dogovorena posudba do ljeta 2021.
  Ove će jeseni konkurirati samo za utakmice prvenstva i Kupa, ali ne i za dvoboje Europa lige s obzirom na to da su prijave za nastupe u Uefinim natjecanjima u aktualnoj polusezoni zaključene još ranije.
  Mišić je rođen 28. lipnja 1994. godine u Vinkovcima, prošao je Osijekovu nogometnu školu, a nakon dvije i pol sezone u prvom sastavu bijelo-plavih prešao je u Rijeku s kojom je 2017. osvojio dvostruku krunu. U međuvremenu je godinu dana proveo na posudbi u talijanskoj Speziji. U siječnju 2018. godine potpisao je za Sporting, a godinu kasnije otišao na posudbu u solunski PAOK u kojem je bio do ljeta ove godine i osvojio grčki Kup.
  U maksimirskom će klubu kao svestrani igrač moći pokriti više pozicija u veznome redu. Protiv Dinama je, primjerice, u HNL-u u dresu Osijeka i Rijeke pokrivao i desnu i lijevu stranu veznoga reda, igrao je i zadnjeg veznog, a i “desetku”…
  Dolaskom u maksimirski klub postat će peti igrač koji je u karijeri nastupao za Dinamo i Sporting, Prethodnici su Tomislav Ivković, Danijel Pranjić i portugalski dvojac Tonel i Wilson.
© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.