Josip Mikajević vodi Graničar prema 2. ŽNL

Nakon 3. sezone igranja u Trećoj Županijskoj ligi – centar nogometaši Graničara iz Stupničkih Kuta na putu su povratka u Drugu ligu u kojoj su bili godinama. Za klub je važno da se nakon ispadanja u najniži rang natjecanja nisu rasuli te su prvi dio sezone završili na 1. mjestu s 2 boda više u odnosu na Posavac iz Kaniže, dok trećeplasiranom Vatrogascu iz Grižića bježe velikih 7 bodova. Kroz 11 utakmica imaju 9 pobjeda, jednu neodlučenu i samo 1 poraz uz gol razliku 43:14.

Oglas

U cijeloj sezoni Treće ŽNL – centar Graničar na domaćem terenu u Stupničkim Kutima iz 6 utakmica ima sve pobjede. Na gostovanjima su 3 puta uzeli po 3 boda i to u: Gornjim Andrijevcima, Gromačniku i Brodskom Vinogorju, dok je neodlučeno bilo u Seocama. Protiv Trenka ekipa trenera Josipa Mikajevića koji je već godinu dana trener u Stupničkim Kutima je stalno imala vodstvo i to: 1:0, 2:1 i 3:2, ali je uporni domaćin došao do boda. Jedini poraz u jesenskoj polusezoni doživljen je u 5. kolu u Grižićima kod Vatrogasca protiv  kojeg je Graničar imao vodstvo od 1:0 na poluvremenu, ali u nastavku nisu izdržali te su poraženi s 3:1. Nakon te utakmice momčad iz Stupničkih Kuta napravila je niz od 6 uzastopnih pobjeda za naslov jesenskog prvaka.

Oglas

 

Oglas

Trener Mikajević na popisu ima 25 igrača od kojih ih je 14 iz Stupničkih Kuta, a 11 su iz okolnih mjesta Općina Bebrina i Brodski Stupnik. Od igrača najviše nastupa imaju golman Josip Ferić, pa Toni Kajder, David Mikajević, Luka Kovač, Kristijan Bjelobrajdić, Josip Mršić, Danijel Štimac, Zoran Sokolović, Vedran i Ivan Dikanović te kapetan Matej Ćukurin.

 

Najučinkovitiji strijelac kluba je Kristijan Bjelobrajdić koji ima gol po utakmici, dakle u 11 utakmica isto toliko golova, dok je iza njega niz igrača koji su dali po 5 ili 6 golova. Naravno da je želja Graničara iz Stupničkih Kuta plasman u viši rang natjecanja.

 

U Graničaru iz Stupničkih Kuta vode brigu i o infrastrukturi pa su tako počeli uređivati ogradu oko igrališta kao i unutrašnje prostorije.

 

Prema tome u Graničaru je trenutno kao i svim klubovima obustavljen rad te se čeka smirivanje situacije oko Koronavirusa i početak nastavka sezone koji nije niti počeo zbog epidemije.

Tekst: Josip Šebalj