Josip Herceg: Odigrali smo pametno i zasluženo pobijedili

Pobjeda Oriolika je svakako sportska vijest dana u Slavoniji i Baranji, plasman trećeligaša među 8 najboljih u Kupu veliki je rezultat, ne samo za sam Oriolik nego i za čitavu 3. HNL Istok koja je dobila još jednu veliku potvrdu kvalitete i dobrog rada, Oriolik je pobjedio i za Marsoniju i za Belišće, Vukovar, Đakovo, Slaviju, Našice.. Svima su i te kako digli cijenu!

Oglas

– Imali smo puno problema u pripremi ove utakmice, odgađana je, nismo mogli krenuti s pripremama kako je planirano, onda smo imali i vremenske prilike koje nisu adekvatne, nismo imali pravu podršku s tribina kakva bi bila da nije zabrana dolaska gledatelja, ali naši navijači su se organizirali, ovo koliko ih se naguralo po ogradi i balkonima oko stadiona bilo nam je od velike pomoći, nismo mogli zakazati. Mislim da smo dosta dobro krenuli u utakmicu, a onda je stigao taj crveni kartona koji nas je bacio u probleme, onda nas je digao njihov isključeni igrač. Moj dojam je da smo ih pobijedili onim što je trebalo biti njihova prednost – iskustvom. Odigrali smo stvarno mirno, iskusno, bez srljanja. Takva je bila čitava utakmica, nitko nije htio puno riskirati, mi smo tu ostali pribraniji i pobijedili jednu jako dobru momčad – rekao nam je kapetan Josip Herceg koji nije imao puno posla, ali sve što je odradio je izvrsno, u završnici bio igrač više, nitko se nije ustručavao vratiti mu loptu i tako dodatno razvući goste.

Oglas

Nikako nam nije namjera uvrijediti goste iz Labina koji su se pokazali kao odlična momčad, dapače, zaslužili su sve pohvale i za igru i za ponašanje, sigurni smo da i oni iz Oriovca odlaze zadovoljni domaćinstvom. Nije nam namjera niti turati nos u tuđu blagajnu, ali pogled na dres prepun reklama sugerira da je danas David pobijedio Golijata. Može li David i protiv još jednog Golijata za apsolutnu senzaciju i plasman u polufinale?

Oglas

– Iskreno sada nam je u mislima samo da ovo dobro proslavimo, zaslužili smo nakon svega što smo prošli i ovoga što smo pokazali na terenu. Iako je Istra na dnu HNL-a ipak je dva ranga iznad nas, profesionalci su, odlični nogometaši, da ne pričam po pojedincima, sve su to dečki koji imaju ozbiljne karijere i ulaze u taj susret kao veliki favoriti. Mi ćemo tu utakmicu shvatiti kao nagradu za sve što smo napravili, pokušat ćemo im parirati koliko bude išlo. Bilo bi prekrasno kada bi se dozvolilo gledateljima ulaz na stadion, to bi bio pravi spektakl i pravi doživljaj za sve nas. Imamo sada malo vremena spremiti se za taj susret, odigrat ćemo najbolje što možemo bez ikakvog imperativa i tereta na leđima – poručio je kapetan nakon velike pobjede njegovog Oriolika.

Gledatelja teško da će biti, gotovo nemoguće, ali ne sumnjamo da će Barbari ponovno pronaći načina kako pogledati i podržati svoje ljubimce. Podsjetimo, četvrtfinale Kupa igra se 17. ožujka, kako je sada planirano s početkom u 15,00 sati na stadionu u Oriovcu.