/I još jednom tri poraza za košarkašice MURSA OSTALA BEZ PETRE ŠIMUNIĆ
plamen mursa 023

I još jednom tri poraza za košarkašice MURSA OSTALA BEZ PETRE ŠIMUNIĆ

Već po običaju sva tri slavonska predstavnika u Prvoj košarkaškoj ligi za žene doživjeli su poraze. Ponovno su sva tri kluba vrlo uvjerljivo stradali, no ovoga puta na suprotnim su stranama bile ekipe koje su u samom ligaškom vrhu pa to i nije bilo neočekivano i ne treba te poraze shvatiti tragično.

MEDVEŠČAK – MURSA  94:51  (24-18, 28-10, 23-9, 19-14)

Gostovanje kod aktualnih prvakinja nije mjesto gdje se može računati na nekakvo iznenađenje, posebice ne kada su one uhvatile top formu. Bio je to trening koji nije dobro završio, ne toliko zbog rezultata koliko zbog ozljede Petre Šimunić koja je nakon 8 minuta ostala slomljenog nosa pa je šteta veća u perspektivi utakmica koje slijede. Ono što je dobro iz ovog susreta je činjenica da su se dvije Amerikanke na svom debiju predstavile u dobrom izdanju, posebice Briyeska Blair koja u ubacila 22 poena. Solidan posao odradila je i Petra Lovrić koja u ubacila 12 poena, dok je sjajna, ali u dresu Medveščaka bila Ana Vojtulek koja je za 24 minute postigla 16 poena i skupila 9 skokova.

BROD NA SAVI – SPLIT 45:71  (11-12, 16-23, 7-16, 11-20)

Težak zadatak bio je i pred košarkašicama Broda na Savi koje su dočekale do prošlog tjedna vodeću ekipu lige koja se u Brod došla “vaditi” nakon prvog ovosezonskog poraza. Do odmora se BnS odlično držao, a onda u drugom poluvremenu ipak posustao i doživio dosta težak poraz. Nažalost nikako da se dogodi da je više igračica raspoloženo za igru. Nekako kroz čitavu sezonu najkonstantniju formu ima Edita Poljac pa je tako bilo i u ovom susretu, ubacila je 21 poen, ali je nitko nije popratio na kvalitetan način. Mihaela se zaustavila na samo 11 poena, Ella je uz 0/9 za tri poena ostala na samo tri s linije slobodnih bacanja.

TREŠNJEVKA – PLAMEN 98:52  (25-10, 25-13, 28-11, 20-18)

Plamene su putovale na put bez nade, Trešnjevka je ekipa koja će se tući za naslov prvaka, a Požežanke su na putu prema Drugoj ligi. Sve je bilo odlučeno već nakon prvih 10 minuta kada je minus iznosio 15 poena. Sa samo 6 igračica u kadru, bez prvog playa teško se nositi s tako kvalitetnom ekipom, kako je vrijeme odmicalo tako su domaće i povećavale prednost. Amerikanke u požeškim redovima su bile najefikasnije, Dunbar je ubacila 16, Smelser 13, a treća dvoznamenkasta bila je Lana Hrmić s 10 poena.

Podijeli
  •  
  •  
  •