/Još jedan odličan vikend za slavonske odbojkašice POBJEDE NOVE GRADIŠKE I VINKOVACA U SKUPINI III; PORAZ VUKOVARKI NA DOMAĆEM PARKETU
ŽOK Vinkovci poražene

Još jedan odličan vikend za slavonske odbojkašice POBJEDE NOVE GRADIŠKE I VINKOVACA U SKUPINI III; PORAZ VUKOVARKI NA DOMAĆEM PARKETU

Odbojkašice Nove Gradiške preuzele vodeću poziciju u skupini III; a to su im omogućile Vinkovčanke slavljem protiv Rovinja.

ŽOK Nova Gradiška odradila je očekivani posao na gostovanju u Dubrovniku. Domaće odbojkašice ipak nisu dorasle odličnim Slavonkama u ovom trenutku pa je pobjeda 3:0 sasvim očekivana. Kako je susret odmicao tako je razlika u kvaliteti sve više dolazila do izražaja čemu svjedoči i rezultat – 25:23, 25:21 i 25:14 za ŽOK Nova Gradiška.

– Išli smo nekompletni bez primača i libera, malo smo rotirali postavu, cure su odlično odigrale! U prvom setu je bilo nekakvih nesigurnosti ali na kraju je i to odrađeno dobro. Sad u subotu pobjedom nad Dubrovnikom ćemo osigurati doigravanje, a onda ćemo pokušati osigurati i prvo mjesto na kraju u skupini – za Sportalo je izjavio Damir Runjaš trener ŽOK Nova Gradiška.

Slavlje Vinkovčanki je omogućilo Novogradiščankama da zasjednu na vrh skupine, ali i njima ostavilo nadu da ostanu u elitnoj skupini.

– Iako je teško očekivati takav rasplet, nije nemoguće i mi ćemo dati sve od sebe da se to dogodi, iako nije sve u našim rukama na žalost. Danas smo dobro igrali ali na kraju smo ponovno zakomplicirali sami sebi. Kao i u Gradišci imali smo prednost i zakomplicirali već dobiven set. U 4. setu imali smo 24:18 i na kraju skoro izgubili set i bod. U nedjelju idemo u Rovinj, moramo pobijediti da nam ostane nada. Čestitam curama koje dobro rade unatoč problemima u kojim se nalazimo, nadam se da će se ipak sve posložiti do kraja – rekao nam je Krešimir Tomić, trener ŽOK Vinkovaca.

Utakmica u Vukovaru između domaćih i OK Poreča završena je na žalost slavljem gošći 3:1. Vukovarke su povele 1:0, a onda u preostala 3 stea nisu skupile dovoljno koncentracije za slavlje. Drugi i treći set Porečanke su dobile rezultatom 25:22, dok su u posljednjem četvrtom bile još uvjerljivije 25:19. Šteta jer su Vukovarke mogle do 3. mjesta u prvoj skupini i boljeg, odnosno lakšeg protivnika u doigravanju.

 

Podijeli
  •  
  •  
  •