Jerko Leko: U Slavoniju idemo po bodove

Prva momčad Jaruna doživjela je temeljitu rekonstrukciju ovog ljeta, Jerko Leko praktično sada ima potpuno novu momčad na raspolaganju u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su igrali dosta promjenjivom formom, ali na kraju ipak bez pretjerano puno stresa osigurali ostanak u drugom razredu hrvatskog nogometa.

– Ovo je jedna potpuno nova momčad, iz prošlosezonskog kadra imamo samo četiri igrača koji će svojim iskustvom uz Ibaneza i Žuljevića biti temelj za novu sezonu. Mislim da smo složili jako dobru momčad, kombinaciju iskustva i talentirane mladosti. Naravno da će nam trebati malo vremena da sve sjedne do kraja na svoje mjesto, ali do sada smo odradili jako dobar posao, već sada izgledamo dobro i spremni čekamo prvo kolo – za Sportalo je rekao trener Jaruna Jerko Leko.

Jarun još uvijek na svom stadionu uz najveće zagrebačko jezero nema uvjete za drugi rang natjecanja pa će i ovu sezonu provesti kao stalni gost, nakon što su prošle igrali u Lučkom, sada će im dom biti u Zaprešiću.

– Zaprešić je u krugu u kojem prema propozicijama možemo igrati, uvjeti su odlični, teren jako dobar i mislim da će nam to uvelike odgovarati s obzirom na stil igre koji prezentiramo. Ja sam vrlo ambiciozan, isto pokušavam prenesti na svoje igrače, mi ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu, želimo biti u samom vrhu lige, ako se ukaže prilika i na samom vrhu, zašto ne, uvjeren sam da imamo dobru momčad koja može igrati ravnopravno sa svima u ovoj ligi koja će i ove sezone kao i do sada biti vrlo izjednačena. 

Prvi protivnik je novak u ligi, Zrinski, što znate o njima i kakav je plan za gostovanje u Slavoniji?

– Kako sam upravo rekao, idemo u Slavoniju po bodove bez obzira na respekt kojeg Zrinski od nas apsolutno ima. Za njima je izvrsna sezona, naučili su pobjeđivati iako su dosta mijenjali ekipu kao i mi ovog ljeta. Idemo odigrati hrabro, borbeno i otvoreno i ja vjerujem da će to donesti rezultata i da ćemo za početak sezone ostvariti dobar rezultat koji bi bio poticaj za nastavak sezone – zaključio je Leko za Sportalo.

Kako je i sam Leko spomenuo najzvučnija pojačanja za Jarun su Luis Ibanez i Marko Žuljević, nastavljena je suradnja s Lokomotivom iz koje su na trajnu posudbu stigli Bičanić i Matijević, dok će još nekolicina mladih igrača biti na dvojnim registracijama te prema mogućnostima uskakati u pomoć Jarunu. Prvu utakmicu nove sezone Jarun igra u ponedjeljak kada je gost Zrinskom iz Jurjevca.