Jerko Leko: “Bit ćemo u vrhu!”

Dugogodišnji prvotimac zagrebačkog Dinama i član Vatrenih Jerko Leko trenerski put gradi kroz Nogometni klub Jarun s kojim će i u sljedećoj sezoni igrati u drugom rangu hrvatskog nogometa. Prometno je u Lekinoj svlačionici, klub je napustilo čak 14 igrača, što zbog manje minutaže, što zbog povratka s posudbi, a između ostalih klub su napustili i dosadašnji kapetan Igor Jugović te Filip Dujmović koji je potpisao za Rijeku.

– Imamo veliki broj igrača, baš smo danas dijelu zahvalili iako su svi dečki pokazali kvalitetu. Ova liga je mamac, puno ih se nudi, puno dolazi po preporukama, a kako sam i sam u karijeri imao tih proba zaista svima želim pružiti šansu. Imat ćemo još jedan krug, da tako kažem “eliminacija” kada ćemo u posljednja dva tjedna ući samo s igračima na koje računamo u novoj sezoni. Doista mi je žao što su neki otpali, jednostavno igraju pozicije na kojima smo već dobro pokriveni, ali to je nažalost tako, igra 11 igrača i nema smisla gomilati ih pa da onda ne igraju. Nastavljamo suradnju s Lokomotivom koja nam šalje svoje talentirane juniore, sada smo to proširili pa smo dobili i po jednog igrača iz Dinama i Hajduka i mislim da ćemo imati vrlo kvalitetnu momčad – rekao je Jerko Leko za Sportalo.

Jarun je prošlu sezonu završio na visokom četvrtom mjestu, doduše s obzirom kako se liga rasplela to je bilo sa samo 6 bodova više od Croatije Zmijavci koja je ispala, a jednako zanimljivu sezonu Leko očekuje i u njenom novom, redizajniranom izdanju.

– Mislim da će liga ponovno biti jako uzbudljiva i neizvjesna, a samim smanjivanjem sigurno i još kvalitetnija nego prošla. Broj klubova je manji, samim tim kvalitetniji igrači se baziraju u te klubove. Što se nas tiče mi smo jako ambiciozni, predsjednik i ja smo stava da uvijek želimo najviše, tako da želimo biti još bolji nego u prošloj sezoni, uz puno rada vjerujem da ćemo to i ostvariti – zaključio je Leko.

Leko ima zanimljiv pristup pripremama, sigurni smo da igrači to jako vole, na meniju su osim treninga i brojne utakmice, igra se i vikendom i srijedom, a kroz ono što se pokaže na terenu se najlakše uoče i isprave greške. Jarun će novu sezonu otvoriti susjedskim derbijem protiv Rudeša na domaćem terenu.